Cele mai citite
 


Braşov: Şeful CJ va înainta MS un memoriu împotriva comasării spitalelor
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o întâlnire desfăşurată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cu managerii a cinci spitale din municipiu propuse pentru comasare, că va înainta Ministerului Sănătăţii (MS) un memoriu în care va susţine că această măsură nu este posibilă.
'Săptămâna viitoare voi înainta un memoriu Ministerului Sănătăţii, semnat de toţi managerii celor cinci spitale, în legătură cu comasarea propusă de minister (...). De asemenea, ne gândim să organizăm şi un referendum pentru a consulta populaţia Braşovului în legătură cu intenţia MS. Lucrurile nu sunt grave, sunt foarte grave. Încercăm să împărţim bugetul CJ, care este cu 20% mai mic decât anul trecut, în condiţiile în care şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate alocă în acest an bani mai puţini spitalelor, tot cu 20%. Cred că această comasare trebuie făcută etapizat, în mai mulţi ani, practic, acum acest lucru este imposibil. Avem în vedere să renunţăm la spitale dacă se face această comasare ', a afirmat preşedintele CJ.
Ministerul Sănătăţii a propus comasarea Spitalului Clinic de Copii, Spitalului de Boli Infecţioase, Maternităţii şi Spitalului de Pneumoftiziologie cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.
'Vor fi nouă pavilioane dacă se va face această comasare şi va fi foarte foarte greu din toate punctele de vedere - financiar, material şi medical', a declarat în cadrul întâlnirii directorul Spitalului Clinic de Copii, dr. Ioan Mâzgăreanu.
Şi directorul medical al Maternităţii, dr. Valeria Badea, a spus că spitalul nu are datorii şi doreşte să-şi păstreze independenţa.
La rândul său, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Felicia Constandiş, a evidenţiat că spitalul pe care îl coordonează este un centru de monitorizare clinică pentru judeţele Braşov, Covasna şi Harghita şi un centru de monitorizare a problemelor pandemice într-un proiect cu Banca Mondială şi ar fi imposibilă comasarea acestuia.
'Nu văd rostul acestei comasări. Spitalul nu are datorii iar aparatura, în valoare de 2 miliarde de euro, este de ultimă generaţie. Mai mult, suntem singurul spital dintre cele şapte din ţară pe programe HIV-SIDA cu Banca Mondială. Ar fi cea mai mare greşeală această comasare', a afirmat Constandiş.
Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Dan Moraru, a ţinut să sublinieze că spitalul pe care îl conduce are un specific aparte, nu are datorii şi are în derulare un proiect european, iar prin comasarea cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cheltuielile intraspitaliceşti vor creşte foarte mult.
Toţi medicii au susţinut că din punct de vedere tehnic, financiar, material şi al resurselor umane, comasarea nu se poate face acum iar dacă s-ar face, actul medical ar avea enorm de suferit.
Consiliul Judeţean mai are în administrare şi Spitalul de Neurologie, care deocamdată nu a fost propus pentru comasare.
Ministerul Sănătăţii a mai propus transformarea în cămine de bătrâni a spitalelor din Codlea, Săcele şi Victoria, dar consiliile locale se opun. Reprezentanţii Prefecturii au început o serie de întâlniri şi analize în judeţ pentru a găsi soluţii în vederea menţinerii acestor spitale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov:Datorii de peste 2 milioane de lei către furnizorii de medicamente şi materiale sanitar-farmaceutice Patru dintre cele şase spitale din municipiul Braşov aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) au datorii către furnizorii de medicamente, reactivi şi materiale sanitar farmaceutice de 2,3 milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES dr.Gabriel Stanciu, şeful Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă...
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Braşov: SCJU a fost inclus în subprogramul Ministerului Sănătăţii de reconstrucţie mamară după mastectomie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, a fost inclus, alături de alte spitale din nouă centre universitare, în subprogramul din cadrul Programului naţional de oncologie care priveşte reconstrucţia mamară după mastectomie, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, coordonatorul sub...
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.
11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor (proiect) Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind trecerea a 11 spitale din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea sa.