Cele mai citite
 


Alba: Peste 41.000 de pensionari plătesc contribuţie de asigurări sociale de sănătate
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 43% din pensionarii din Alba, care au o pensie de peste 740 de lei, primesc o pensie mai mică din luna ianuarie, în condiţiile în care li se reţine 5,5% pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.
'Din cei 93.500 de pensionari din judeţ, peste 41.000 sunt plătitori contribuţii de asigurări de sănătate', a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Alba, Nicolae Nartea.
Sunt scutiţi de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate beneficiarii indemnizaţiilor prevăzute de legile cu caracter special, dar şi cei cu o pensie mai mică de 740 de lei. Nu se achită această contribuţie nici de către veteranii de război sau de cei care primesc lunar ajutor pentru soţul supravieţuitor.
De la 1 ianuarie 2011, pensiile de peste 740 de lei au fost reduse cu 5,5% la cuantumul integral al indemnizaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Casnice coasigurate, pensionari şi copii, informaţi că trebuie să achite contribuţia de asigurări de sănătate Mii de copii, inclusiv de doi-trei ani, casnice şi pensionari cu venituri mai mici de 700 de lei, precum şi persoane care au câştigat sume de doar doi-trei lei pe acţiunile deţinute la Societăţile de Investiţii Financiare (SIF)-uri au primit în Alba din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală...
Tratament balnear, asigurări de sănătate şi bilete de odihnă, prevăzute în proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, trimis Parlamentului, prevede, pentru asiguraţi şi pensionari, trei categorii de drepturi sociale, şi anume tratament balnear, altul decât cel care, potrivit legii, se suportă de la bugetul fondului unic de asigurări sociale de sănătate, bilete...
MS: În prezent, toate categoriile de pensionari - asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate Toate categoriile de pensionari din România sunt, în prezent, asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, a precizat vineri Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.
Alba:Mii de contestaţii depuse de oameni cu venituri mici care trebuie să achite sute de lei pentru CASS Mii de contestaţii au fost depuse în Alba de persoane nemulţumite că trebuie să achite fiecare sute de lei drept contribuţia de asigurări sociale de sănătate aferentă anului 2012 în condiţiile în care veniturile multora dintre acestea au fost de doar câţiva lei.
MS: 2,067 milioane de noi contribuabili pensionari şi revoluţionari la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate Numărul noilor contribuabili la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) prin noile reglementări adoptate luni seara de Guvern cu privire la revoluţionari şi pensionari va fi de 2.067.764 de persoane, dintre care 2.055.545 sunt pensionari cu venituri peste 740 lei, informează marţi, printr-un...
Guvern: Noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie.