Cele mai citite
 


Gorj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu va fi reabilitat şi echipat cu fonduri în valoare de circa 20 de milioane de lei
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Gorj alături de cei ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADRSV) Oltenia au semnat miercuri un contract de finanţare în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală şi ridicarea acestora la standarde europene în cadrul ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, cu impact direct asupra calităţii serviciilor medicale oferite de acestea şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate.
Potrivit preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu, dotarea cu aparatură medicală performantă va duce la oferirea de noi servicii medicale în specialităţile existente, la creşterea adresabilităţii pacienţilor şi creşterea calităţii actului medical în cabinetele ambulatoriului, atât printr-un diagnostic mai precis şi mai rapid, cât şi prin diversificarea procedurilor de recuperare, reducerea timpului de recuperare şi reintrarea mai rapidă a pacienţilor în activitatea normală.
'Obiectivele specifice ale proiectului sunt reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite aici prin eficientizarea fluxurilor sanitare specifice ca urmare a asigurării unor condiţii termice, de ventilaţie, sanitare, de circulaţie şi evacuare, corespunzătoare activităţilor medicale, creşterea gradului de confort al pacienţilor atât în perioadele caniculare, cât şi în cazul unor temperaturi exterioare scăzute şi mărirea gradului de igienă şi a controlului microbian prin asigurarea unei termoizolaţii şi ventilaţii eficiente, a precizat Ion Călinoiu.
Potrivit acestuia, lucrările de reabilitare vor duce la creşterea gradului de protecţie la incendii, vor asigura accesabilitatea persoanelor cu handicap prin crearea de facilităţi şi respectarea exigenţelor specifice acestei categorii de persoane, vor optimiza cheltuielile cu utilităţile ca urmare a scăderii consumurilor de energie electrică şi termică şi vor reduce substanţial cheltuielile cu reparaţiile şi întreţinerea curentă a ambulatoriului.
Preşedintele CJ Gorj a adăugat că, pe lângă reabilitarea propriu-zisă a clădirii, un aspect semnificativ al proiectului constă şi în dotarea cabinetelor medicale cu mobilier şi echipamente specifice infrastructurii serviciilor de sănătate. Aparatele medicale cu care va fi dotat ambulatoriul Spitalului Judeţean sunt echo doppler vascular cu sondă pentru vase cerebrale, electromielograf, electroencefalograf, ecograf oftalmo, Doppler vascular periferic, ecocardiograf cu Doppler color, ecograf 3D, histeroscop 3D, electrocardiograf şi spirograf.
Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.1 - Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, pe 10 august 2009, are o valoare totală de 19.454.812,64 lei, din care cheltuieli eligibile 15.583.678 de lei, cheltuieli neeligibile 107.320 de lei şi 3.763.814,64 lei TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni de la data semnării contractului de finanţare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitat printr-un proiect european în valoare de aproape 10 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Caraş-Severin: Noi echipamente pentru spitalul din Caransebeş, cu sprijinul unui program european Contractul de finanţare pentru proiectul 'Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, judeţul Caraş-Severin' a fost semnat luni, la sediul Primăriei municipiului de pe Sebeş...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Arad: Ambulatoriul integrat al SCJU va fi reabilitat, modernizat şi echipat cu fonduri europene Contractul de finanţare pentru pentru proiectul intitulat "Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad - reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate" a fost semnat joi, în prezenţa lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.