Cele mai citite
 


Constanţa: Se menţine carantina la spitalul judeţean
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, că măsura de interzicere a accesului vizitatorilor în cinci secţii ale unităţii medicale va fi menţinută cel puţin până luni.
Reprezentantul SCJU a afirmat, într-o conferinţă de presă, că la baza măsurii stau alte două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 confirmate la Constanţa săptămâna trecută şi ''încălzirea vremii, care atrage după sine şi o recrudescenţă a infecţiilor virale''.
''Vom face o evaluare luni şi dacă nu vor mai fi probleme, vom ridica aceste restricţii'', a menţionat managerul spitalului judeţean.
Carantina a fost introdusă la secţiile Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, Anestezie şi Terapie Intensivă, Pediatrie şi Reanimare după ce, pe 28 ianuarie, a murit o tânără care născuse de trei zile şi era în stare gravă, ulterior confirmându-se infecţia cu A/H1N1.
Până la decesul lăuzei, la Constanţa mai fuseseră confirmate două cazuri de gripă nouă, la două femei în vârstă de 34 şi respectiv 61 de ani, iar ulterior la un copil de 9 ani şi un bărbat de 46 de ani. În cele patru situaţii, starea de sănătate a pacienţilor a evoluat favorabil după administrarea tratamentului de specialitate, bolnavii fiind în afara oricărui pericol.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Spitalul judeţean ar putea ieşi din carantină Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va ieşi vineri din carantină în condiţiile în care nu s-a înregistrat niciun nou caz de gripă cu virus A/H1N1 după ce, pe 28 ianuarie, în unitatea medicală a murit o lăuză infectată cu virusul respectiv.
Constanţa: Carantină la spital; lăuza care a murit avea gripă cu virus A/H1N1 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este în carantină după ce analizele de laborator au confirmat, vineri după-amiază, că o lăuză în vârstă de 27 de ani care a decedat avea gripă cu virus A/H1N1.
Călăraşi: Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Călăraşi, 17 ian /Agerpres/ - Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în judeţul Călăraşi, a declarat duminică, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Opt noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Călăraşi, 17 dec / Agerpres/ - Opt noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic s-au confirmat la nivelul judeţului Călăraşi, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în judeţul Călăraşi, a declarat miercuri pentru AGERPRES medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Şase noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Şase noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 s-au confirmat la nivelul judeţului, a declarat, luni, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog, Camelia Truică.