Cele mai citite
 


Măsuri de combatere şi prevenire a virusului A(H1N1), la frontieră
marţi, 23 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Drobeta-Turnu Severin, 23 iunie /Agerpres/ - Reprezentantul Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, Traian Mariţoiu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că la vămile din judeţ s-au intensificat măsurile de combatere şi prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul gripal A/H1N1.

Potrivit sursei citate, toate persoanele care se prezintă la intrarea în România, la vămile Porţile de Fier I, Port Drobeta-Turnu Severin şi Port Orşova, sosind din zonele de risc Mexic, Noua Zeelandă, Australia, Elveţia, Franţa, Marea Britanie şi Spania, sunt chestionate şi investigate clinic, iar bagajele atent verificate pentru a nu permite introducerea pe teritoriul judeţului a produselor de carne sau a unor animale de companie bolnave.

"Membrii grupurilor de lucru care asigură permanenţa în vămi, în structura cărora se află reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică şi DSVSA, monitorizează toţi turiştii şi cetăţenii români sosiţi în frontieră, astfel încât să se ia măsuri corespunzătoare pentru prevenirea infestării cu noul virus apărut şi în România", a precizat Mariţoiu.

Acesta a mai arătat că persoanele suspecte obligatoriu vor fi supravegheate de-a lungul traseului ce-l vor parcurge în România, dar şi în localitatea de destinaţie, astfel încât să se limiteze efectele extinderii virusului A/H1N1 în cazul în care acesta, la trecerea vămii, se afla în stare de incubaţie. AGERPRES/(Florian Copcea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Ministerul Sănătăţii cere măsuri sporite în perioada concediilor Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Comitetul de coordonare pe probleme de gripă nouă al Ministerului Sănătăţii s-a întruni, luni, la solicitarea ministrului Sănătăţii, dr. Ion Bazac.
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...