Cele mai citite
 


Hunedoara: Un bărbat a murit din cauza gripei noi
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 51 de ani a murit în Spitalul Municipal din Hunedoara după ce s-a îmbolnăvit de gripă cu virus A/H1N1, decesul fiind consemnat în contextul în care bolnavul suferea de mai multe afecţiuni cronice, a declarat, miercuri, directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
În judeţul Hunedoara au fost înregistrate şapte cazuri de gripă cu virus A/H1N1, dintre care şase au fost confirmate în cursul zilei de miercuri, în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino.
'Din nefericire, un bărbat de 51 de ani a decedat. Pacientul era suferind de mai multe boli, printre care obezitate, diabet zaharat, hipertensiune şi o boală cronică de plămâni', a explicat adjunctul DSP.
Din ancheta medicală a rezultat că debutul bolii bărbatului a avut loc în Germania, unde acesta s-a aflat într-o vizită, la sfârşitul lunii ianuarie.
Cât priveşte celelalte şase persoane diagnosticate cu gripă nouă, acestea au vârste cuprinse între 40 şi 58 de ani.
Cinci dintre ele sunt internate în spitalul din Hunedoara unde urmează un tratament antiviral şi răspund bine la medicamente, iar cea de-a şasea persoană a fost externată.
Familiile bolnavilor sunt sănătoase.
Faţă de ultimele două săptămâni, numărul infecţiilor respiratorii în judeţul Hunedoara este în scădere cu 11,96%, în prezent fiind constatate 1.373 de cazuri.
Medicii recomandă populaţiei să se vaccineze împotriva gripei, mai ales că imunizarea este gratuită.
Până în prezent, 22.100 de hunedoreni s-au vaccinat contra bolii, dar în stocurile DSP Hunedoara şi la medicii de familie din judeţ mai sunt disponibile 20.000 de doze de vaccin antigripal care conţine şi tulpina împotriva virusului A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Călăraşi: Încă 10.000 doze de vaccin antigripal aduse în judeţ O nouă tranşă de vaccin gripal pandemic va fi adus în judeţul Călăraşi, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Ioana Muntean: 250 000 de doze de vaccin antigripal, trimise în zonele cu focar Aproximativ 250 000 de doze de vaccin împotriva gripei cu virus A/H1N1 vor fi trimise, joi, de Institutul Cantacuzino, către zonele cu focar, urmând a se începe vaccinarea persoanelor expuse riscului îmbolnăvirii, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
MS: Alte 81 cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi un nou deces Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 81 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic.
Constanţa: A murit lăuza suspectată de gripă cu virus A/H1N1 Tânăra în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile şi era în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1, a murit, vineri, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.