Cele mai citite
 


Toate magazinele etnobotanice din sectorul 2 au fost închise
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria sectorului 2 a închis miercuri ultimele 16 magazine de produse etnobotanice dintr-un total de 33 câte funcţionau pe raza acestui sector, activităţile de închidere întreprinse în acest sens fiind demarate la începutul acestei luni, când au mai fost sistate alte 17 unităţi ce comercializau asemenea produse periculoase.
Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii locale, primarul Neculai Onţanu prin inspectorii Poliţiei Locale a Primăriei sectorului 2, în colaborare cu reprezentanţii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor, a intervenit miercuri în forţă pentru punerea în aplicare a dispoziţiilor de închidere a acestor magazine.
'Membrii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au confiscat în vederea distrugerii toată marfa pusă la vânzare de către spice shop-uri. La vederea echipelor mixte de control, vânzătorii magazinului situat pe Calea Moşilor 96 au fugit din spaţiul comercial, abandonând produsele etnobotanice care au fost ridicate de autorităţi. În urma controlului efectuat de echipele mixte, a fost depistat un alt magazin care a încercat să-şi deschidă chiar astăzi activitatea de comercializare a produselor etnobotanice pe Şoseaua Ştefan cel Mare 31, dar, prin intervenţia fermă a inspectorilor s-a dispus închiderea acestuia', se precizează în comunicat.
Potrivit sursei citate, în baza hotărârii Consiliului Local a Sectorului 2 nr. 155 din 2010 privind interzicerea comercializării produselor etnobotanice, edilul sectorului 2 a dispus sistarea activităţii acelor magazine care funcţionau ilegal.
'Vor continua zilnic verificările în acest domeniu astfel încât să nu mai apară vreun spaţiu comercial care desface asemenea mărfuri periculoase', a menţionat comunicatul Primăriei sectorului 2.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Magazinele 'etnobotanice', în atenţia poliţiei Poliţia Română a întreprins, pe parcursul acestui an, numeroase activităţi de identificare şi monitorizare a aspectelor legate de comercializarea, prin magazinele de tip etnobotanic, a unor substanţe care produc efecte similare drogurilor.
Continuă confiscările de produse etnobotanice din sectorul 2 Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Poliţiştii locali ai Primăriei Sectorului 2 şi cadre ale Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au confiscat produse etnobotanice din patru magazine şi au aplicat 6 amenzi contravenţionale în valoare totală de 22.100 de lei, în cadrul raziei care a avut loc în cursul...
DIICOT: Aproximativ şase kilograme de droguri, descoperite la percheziţiile din Bucureşti şi Galaţi Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au confiscat, în urma percheziţiilor desfăşurate luni la mai multe magazine care comercializau produse etnobotanice din Bucureşti şi Galaţi, aproximativ şase kg droguri, 2.400 plicuri conţinând droguri...
Primarul Neculai Onţanu iniţiază un proiect de lege împotriva etnobotanicelor Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a anunţat, joi, la o întâlnire cu familiile unor tineri care consumă etnobotanice, că doreşte să formeze un grup de lucru pentru a elabora un proiect de lege împotriva comercializării acestor produse.
Controale la magazinele de etnobotanice din Bucureşti Echipe mixte de control au început verificarea legalităţii activităţii magazinelor ce comercializează produse etnobotanice, potrivit unui ordin al prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaei.
În municipiul Braşov, mai funcţionează şase magazine de produse etnobotanice Braşov, 17 feb /Agerpres/ - Şase unităţi care comercializează produse etnobotanice mai funcţionează în municipiul Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov, Ionuţ Spătaru.