Cele mai citite
 


Tulcea: Medicii spitalului din Babadag anunţă proteste
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cadrele medicale din Spitalul din oraşul Babadag, membre ale sindicatului Sanitas, vor să organizeze duminică, începând cu ora 11,00, un protest în semn de nemulţumire faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea într-un centru pentru bătrâni.
Preşedintele Sanitas, Ion Zebreniuc, a declarat miercuri pentru AGERPRES că la protestul care va avea loc la finele săptămânii şi-au anunţat participarea, pe lângă sindicalişti, şi angajaţii care nu sunt membri de sindicat, dar şi angajaţii centrelor de asistenţă socială din apropierea oraşului.
'Nici locuitorii oraşului nu au rămas indiferenţi faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii şi au anunţat că vor fi alături de noi, duminică. Per total, cred că vom fi circa 200 de protestatari, dacă nu mai mult. Din punctul nostru de vedere, la Babadag ar trebui să rămână măcar secţia de pediatrie având în vedere numărul mare al copiilor de romi-turci din acest oraş', a menţionat liderul de sindicat.
Potrivit sursei, protestul va fi urmat luni de depunerea la Prefectura judeţului a unui memoriu al populaţiei oraşului Babadag cu privire la intenţia Ministerului Sănătăţii, un exemplar al acestuia urmând să fie transmis şi premierului Emil Boc.
Spitalul din Babadag numără 60 de angajaţi, are circa 35 de paturi, iar numărul pacienţilor de anul trecut a fost de aproximativ 4.500.
În 2010, unitatea spitalicească a beneficiat de sprijin financiar din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România în vederea modernizării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Protest pentru menţinerea Spitalului orăşenesc Babadag Cadrele medicale din Spitalul orăşenesc Babadag, membre ale sindicatului Sanitas, protestează duminică, începând cu ora 11,00, faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea într-un centru social.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Tulcea: Singura leprozerie din România, transformată în centru de îngrijiri paleative Ultima leprozerie din Uniunea Europeană care funcţionează la Tichileşti, judeţul Tulcea, ar putea fi transformată într-un centru de asistenţă socială sau de îngrijiri paleative, în acest sens Direcţia de Sănătate Publică (DSP) începând discuţiile cu ministerul de resort.
Sindicaliştii de la Sanitas continuă, marţi, acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii Membrii Federaţiei Sanitas din România vor continua marţi, între orele 10,00 şi 12,00, acţiunea de pichetare a sediului Ministerul Sănătăţii din Bucureşti, solicitând în principal creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând 1 iulie, şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate...
Sindicaliştii de la Sanitas continuă, miercuri, acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii Membrii Federaţiei Sanitas din România vor continua miercuri, între orele 10,00 şi 12,00, acţiunea de pichetare a sediului Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, solicitând în principal creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând 1 iulie, şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate...
Peste 100 de sindicalişti de la SANITAS pichetează luni Ministerul Sănătăţii Peste 100 de membri ai Federaţiei SANITAS din România pichetează luni, de la ora 10,00, sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, solicitând majorarea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, de la 1 iulie 2014.