Cele mai citite
 


Lucrările de renovare de la Spitalul 'Marie Curie' au fost finalizate
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inaugurarea etajelor renovate 6 şi 7 de la Spitalul de copii 'Marie Curie' a avut loc, miercuri, în prezenţa a numeroase personalităţi ale lumii medicale, politice, diplomatice.
Reparaţiile de la etajul 7 au marcat încheierea lucrărilor de renovare ale celui mai mare spital de copiii din România.
Etajul 7 este dedicat exclusiv Secţiei de pediatrie III, unde sunt trataţi anual peste 2.300 de copii. Reparaţiile au fost posibile prin donaţia făcută de ENEL Coure, care a contribuit la renovarea completă a etajului, iar saloanele care cuprind 53 de paturi au fost recompartimentate şi recondiţionate din punct de vedere al echipamentului sanitar, al instalaţiilor, sistemelor electrice şi sistemelor de încălzire. Pereţii au fost decoraţi cu personaje îndrăgite de copii din poveşti şi desene animate.
Tot în parteneriat cu Fundaţia Scheherazade, ENEL Coure a contribuit la lucrările de renovare şi la modernizarea etajului 6 a Spitalului 'Marie Curie', astfel încât ambele etaje corespund integral standardelor sanitare impuse de Uniunea Europeană.
ENEL Coure a donat 500.000 de euro pentru renovarea etajelor 6 şi 7 ale spitalului în cadrul unui proiect lansat de Fundaţia Scheherazade.
Preşedintele Fundaţiei Scheherazade, Wajiha Haris, a declarat că acesta a fost unul din cele mai importante proiecte ale fundaţiei, subliniind că şi în România, prin unirea eforturilor mai multor persoane indiferent de religie, statutul social, se poate face ceva. Wajiha Haris a evidenţiat că succesul este al tuturor şi că, prin unirea eforturilor şi depăşirea oricăror probleme, se poate construi o lume mai bună pentru viitorul copiilor.
Ea a mulţumit donatorilor dar şi corpului medical şi personalului din spital.
La rândul său, Radu Coşarcă, director de Relaţii Externe ENEL România, a spus că finalizarea lucrărilor de renovare la etajele 6 şi 7 ale Spitalului 'Marie Curie dovedeşte implicarea activă a companiei în responsabilitatea socială. 'Rămânem consecvenţi angajamentului nostru de a fi un cetăţean bun român precum şi un investitor important al energiei. Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte în care am fost implicaţi şi ne-am dori ca mediul cald şi prietenos în care micuţii sunt trataţi să îi ajute să-şi recapete starea de sănătate cât mai repede', a spus Coşarcă. El şi-a exprimat speranţa că gestul făcut de compania ENEL să fie un exemplu şi pentru alte companii.
Managerul unităţii sanitare dr.Cătălin Gabriel Smarandache a mulţumit pentru acest proiect 'fără de care nu era posibilă salvarea spitalului'.
El a reliefat că Fundaţia Scheherazade a avut un merit deosebit în a readuce în prim-plan ideea de binefacere, de filantropie.
Managerul a spus că în această unitate sunt trataţi copiii din toată ţara, subliniind că este foarte important mediul în care sunt îngrijiţi pacienţii.
Primarul general al Capitalei, prof. dr. Sorin Oprescu, prezent la acest eveniment, a făcut referire la importanţa unor astfel de proiecte pentru sistemul de sănătate. El a anunţat construirea unui nou spital de pediatrie în curtea actualului spital 'Gomoiu', care va fi al treilea ca importanţă după Spitalul 'Grigore Alexandrescu' şi 'Marie Curie'.
Edilul-şef al Capitalei a precizat că, în viitorul spital va exista chirurgie cardiovasculară, secţie de urgenţe pentru copii, încercând să fie acoperite toate specialităţile.
El i-a asigurat pe cei prezenţi de suportul său şi a evidenţiat că fără susţinerea proiectului de către alţi parteneri din mediul privat, reabilitarea nu ar fi putut fi posibilă.
Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, a apreciat evenimentul ca fiind unul reprezentativ pentru sistemul de sănătate.
Potrivit acestuia, 'maladia cea mai gravă de care suferă societatea românească este nihilismul'. 'După o perioadă de populism care a distrus societatea ne confruntăm cu nihilismul care distruge energiile pozitive', a spus fostul preşedinte.
În opinia sa, oamenii pleacă din ţară nu numai din cauza banilor, ci şi din cauza lipsei de perspectivă.
La eveniment au fost prezenţi angajaţii Spitalului 'Marie Curie', personalităţi publice care au sprijinit dezvoltarea unor proiecte în beneficiul spitalului, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, reprezentanţi ai Corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, deputaţi, senatori, europarlamentari. Amfitrioana evenimentului a fost actriţa Daniela Nane care a subliniat importanţa renovării spitalului şi crearea unor condiţii decente pentru micuţii care vin să se interneze aici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou pas pentru finalizarea renovării la Spitalul de copii 'Marie Curie' Bucureşti, 16 dec /Agerpres/ - A intrat în tradiţie ca în fiecare an, înainte de Crăciun, la Spitalul de copii 'Marie Curie' să se aprindă bradul. Anul acesta, festivitatea a coincis cu finalizarea renovării etajului al şaselea, ceea ce reprezintă un pas important pentru finalizarea lucrărilor finanţate...
Fundaţia Scheherazade lansează o nouă campanie de strângere de fonduri, pentru renovarea Spitalului 'Sf. Maria' (Iaşi) Preşedinta Fundaţiei Scheherazade, Wajiha Haris, alături de fundaţia pe care o conduce, a lansat, joi, o nouă campanie de renovare a unui spital pentru copii, respectiv spitalul "Sf. Maria" din Iaşi, prin campania "Copiii fac bine".
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...