Cele mai citite
 


Timiş: Cel mai costisitor caz operat la Spitalul Judeţean - 200.000 de lei
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele mai costisitoare cazuri operate, în ultimii ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara au fost în valoare de 200.000 de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul general al spitalului, prof. dr. Gheorghe Nodiţi.
Potrivit acestuia, cazurile complexe ale unor victime din minerit, care au fost pacienţi la Clinica de politraumatologie, chirurgie plastică şi operatorie (Casa Austria), în urmă cu cinci ani, au costat între 50.000 şi 100.000 de lei.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara a precizat că banii care se cheltuie cu pacienţii, mai ales cu cei care necesită terapie intensivă, nu se pot recupera din asigurările de sănătate actuale.
Este şi motivul pentru care, în opinia sa, trebuie aplicat principiul 'banii asiguratului trebuie să urmeze asiguratul' şi anume, dacă un pacient dintr-un alt judeţ ajunge la Timişoara, banii din asigurările de sănătate trebuie să se deconteze în contul judeţului Timiş şi nu în cel de reşedinţă al bolnavului.
'Spre exemplu, un pacient care vine cu fracturi şi cu genunchiul sau alte oase ale articulaţiilor rupte necesită material de osteosinteză de până la 2.000 de euro. Dacă mai necesită şi terapie intensivă ca urmare a traumatismelor la nivelul capului sau al coloanei sau dacă mai este şi cardiac, costul unei zile de spitalizare ajunge la 750 de lei, iar costul pe secţie este de circa 275 de lei. La acestea se adaugă medicamentele, transfuziile de sânge, alte investigaţii necesare şi, după trei săptămâni, un astfel de pacient ajunge la un necesar de 50.000 de lei. Valoarea punctului ICM la Spitalul Judeţean din Timişoara este de 1.275 de lei. Ar trebui ca punctul să fie de 20 de ori mai mare. Deci, în câţi ani aş putea recupera cheltuiala?', a explicat Nodiţi.
Pe de altă parte, prof. univ. dr. Lazăr Fulger, de la acelaşi spital, a afirmat, pentru AGERPRES, că, deşi costurile sunt mari şi volumul de muncă este pe măsură, nu se face rabat de la calitatea actului medical.
'În ultimii 20 de ani, nu a existat niciun caz de infecţie cu punct de plecare blocul operator al spitalului. Avem aparatură performantă, avem calitate. Dacă, în anii '70, la un pacient exista o singură anestezistă, acum este câte un medic anestezist şi doi rezidenţi', a afirmat chirurgul.
La Spitalul Judeţean din Timişoara, 40% din cazuri sunt cele care vin din judeţele limitrofe şi nu sunt urgenţe la prima mână, adică au fost trataţi, într-o primă etapă, la alte unităţi medicale, ulterior fiind trimişi în această clinică. Acestea sunt cazuri costisitoare, care presupun internare de la o lună până la chiar un an.
'Suntem în situaţia în care noi nu avem o colaborare - din punct de vedere al pacienţilor care vin la noi şi depăşesc fenomenul de urgenţă, intrând într-un circuit de cronici - în care trebuie supravegheat o perioadă mai mare de timp. Nu există o colaborare cu unităţile medicale din judeţele limitrofe vizavi de treaba aceasta. Dacă am beneficia de un staţionar de cronici, ar fi mult mai uşor pentru noi, deoarece nu vor mai sta în spital la noi cei cu afecţiuni neurologice, spre exemplu', a mai spus Nodiţi. AGERPRES/()
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Timiş: Plămân artificial folosit în tratarea insuficienţei respiratorii, în premieră în România La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara s-a înregistrat o nouă premieră pentru România, prin utilizarea unui 'plămân artificial' la un pacient cu insuficienţă respiratorie severă.
Timiş: Prelevare de pancreas, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat vineri dimineaţa, ficatul, pancreasul şi rinichii de la un pacient în vârstă de 49 de ani, din Oradea.
Timiş: Prelevare de rinichi şi ficat de la victima unui accident rutier O echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara va preleva, vineri după-amiază, rinichii şi ficatul de la un tânăr de 23 de ani, victima unui accident rutier din care nu a mai putut fi salvat.
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Consultaţii gratuite pentru persoanele cu risc de boală arterială vasculară periferică Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara a demarat un program de screening pentru persoanele cu risc de a dezvolta o boală arterială periferică, în cadrul căruia vor participa, pe bază de voluntariat, 20 de medici specialişti şi rezidenţi în chirurgie...