Cele mai citite
 


MS: Activitatea gripală în România este de intensitate medie
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Activitatea gripală pe teritoriul României este de intensitate medie, cu răspândire regională (în zonele de nord-vest, nord-est şi sud-est) şi focare locale sau cazuri sporadice în restul teritoriului, informează Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
În săptămâna 31 ianuarie - 6 februarie 2011 au fost înregistrate 90.222 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 11,1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă.
Potrivit MS, în ultima săptămână au fost confirmate cu laboratorul 73 cazuri de gripă din totalul de 194 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).
Dintre cele 73 cazuri de gripă, 45 sunt de tip A/H1N1 şi restul de tip B. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Arad 13, Iaşi 13, Bucureşti 8, Constanţa şi Hunedoara câte 6.
Au fost înregistrate şi 5 decese la cazuri confirmate cu gripa A/H1N1: 2 decese în Bucureşti (la grupele de vârstă 55 şi 33 ani) şi câte 1 deces în judeţele Brăila (37 ani), Alba (15 ani) şi Hunedoara (51 ani).
Majoritatea deceselor s-a înregistrat la persoane care aveau boli asociate, ca de exemplu obezitate, boli pulmonare sau cardiovasculare, mai informează MS.
Raportul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile transmis la Ministerul Sănătăţii mai evidenţiază că incidenţa medie a infecţiilor respiratorii din ultimele 3 săptămâni este peste nivelul bazal, fără să fie depăşite însă valorile maxime aşteptate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Peste 700 de cazuri de rujeolă, confirmate în primele 9 luni ale anului; trei decese În primele nouă luni ale acestui an, în România au fost confirmate 730 de cazuri de rujeolă şi au fost raportate trei decese, informează Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: 81 de cazuri noi de gripă A/H1N1 şi două decese Bucureşti, 16 dec /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 81 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi s-au înregistrat două decese la persoane cu boli asociate, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 27.
MS: 20 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate în prezent 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.
Ministerul Sănătăţii: Nu se înregistrează o epidemie de gripă în România Ministerul sănătăţii informează într-un comunicat de presă remis presei luni că până în prezent în România nu se înregistrează o epidemie de gripă.
MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...
Ministerul Sănătăţii: 7 decese de gripă nouă şi 44 de îmbolnăviri, în ultimele 48 de ore Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că în ultimele 48 ore au fost confirmate 44 cazuri noi de gripă A/H1N1 şi 7 decese.