Cele mai citite
 


Adrian Năstase critică declaraţiile şefului statului cu privire la starea de sănătate a preşedintelui CJ Argeş
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a criticat, miercuri, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu de la televiziunea publică cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.
Adrian Năstase se întreabă, într-o postare pe blogul personal, cum poate cineva să spună că recursul lui Constantin Nicolescu împotriva arestării preventive a fost acceptat de instanţă pentru că doctorii au decis să-l opereze la momentul oportun sau cum poate sugera că cineva poate accepta să îi fie tăiat sternul, să i se facă operaţie pe cord deschis şi by-passuri, să fie ţinut în izolare septică şi departe de familie doar pentru a scăpa de arest.
'E mai bine să stai câteva luni în recuperare, fără să ştii dacă te vei mai face bine vreodată, decât 28 de zile în arest? Cum poţi să spui că doctorii au influenţat decizia judecătorilor, când e foarte clar că decizia iniţială fusese greşită şi, tocmai pentru că fusese greşită, a provocat criza de sănătate a domnului Nicolescu? Cum poţi compara acest caz cu mizeria de la Hayssam sau cu rotulele unora sau altora?', a mai întrebat retoric preşedintele CN al PSD.
El a afirmat, în context, postul public de televiziune, 'postul care se laudă că e echidistant, dar care recunoaşte că oferă 80% din spaţiul ştirilor pentru putere şi 17% pentru opoziţie'.
Adrian Năstase mai afirmă că 'Traian Băsescu se simte ameninţat de Uniunea dintre PSD şi PNL', motiv pentru care i-a atacat la postul public de televiziune pe cei doi co-preşedinţi - liderul PSD, Victor Ponta, şi cel al PNL, Crin Antonescu.
'Toate aceste încercări de minimalizare, ironizare şi desconsiderare a adversarului fac parte din jocul public al 'preşedintelui-ticălos', dar, trecând peste grosolăniile unui individ care are pretenţia că este şef de stat, ceea ce rămâne de fapt este comparaţia între tandemul Ponta-Antonescu şi tandemul Băsescu-Boc', a spus Năstase.
Liderul social-democrat a remarcat că, deşi se află de şapte ani în funcţia supremă în stat, 'Traian Băsescu a aflat despre corupţia din vămi în vara anului trecut'. 'Despre lobby-ul pe care apropiaţii săi l-au făcut, pentru ca ALRO să primească energie ieftină, probabil nu a aflat încă. Urmează mai spre finalul mandatului. Acum s-a trezit şi Băsescu că unele firme primesc gaz ieftin, asta după ce oamenii săi de la ministerul Economiei au prelungit contractele cu 'băieţii deştepţi' până în 2018', a adăugat el.
Preşedintele CN al PSD mai spune că social-democraţii propun de un an de zile ca gazele ieftine din producţia internă să fie direcţionate către populaţie, ca şi reducerea CAS, în timp ce democrat-liberalii 'au preferat să spună că opoziţia nu are programe şi nu vine cu măsuri concrete'. În opinia sa, o asemenea atitudine o adoptă PDL şi când se aduce în discuţie TVA-ul pentru alimente sau cu impozitarea diferenţiată.
Preşedintele Traian Băsescu i-a criticat, marţi seară, la TVR, pe medicii care au o influenţă asupra justiţiei prin acordarea unor certificate medicale ce nu se bazează pe realitate, subliniind că ar trebui ca asistenţa medicală să fie acordată de cadre medicale care sunt certificate a fi morale.
'Va trebui să facem un serviciu specializat pentru cei cărora le plesnesc rotulele când sunt chemaţi la tribunal, altora le plesneşte inima, alţii leşină, alţii devin foarte bolnavi, deşi, altfel, sunt extraordinar de vioi. Deci, va trebui să gândim un sistem în care asistenţa medicală să fie dată de un număr cert de medici care sunt certificaţi a fi morali', a spus preşedintele Băsescu.
Potrivit şefului statului, nu trebuie amestecată justiţia cu medicina şi nici cu politica.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD critică declaraţiile preşedintelui Băsescu referitoare la starea de sănătate a lui Constantin Nicolescu Preşedintele Traian Băsescu dă dovadă 'de ticăloşie' atunci când se pronunţă asupra stării de sănătate a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD) şi când sugerează că decizia medicilor de a-l opera pe acesta a influenţat justiţia, afirmă parlamentarii Titus Corlăţean şi Mircea...
Traian Băsescu: Nu putem amesteca justiţia cu medicina Preşedintele Traian Băsescu i-a criticat, marţi seară, al TVR, pe medicii care au o influenţă asupra justiţiei prin acordarea unor certificate medicale ce nu se bazează pe realitate, subliniind că ar trebui ca asistenţa medicală să fie acordată de cadre medicale care sunt certificate a fi morale.
Asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti, deferită justiţiei de DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Marilena Ancuţa Avram, asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti în perioada faptelor, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Asistenta medicală care s-a sinucis după farsa a doi redactori radio a lăsat o scrisoare de adio Jacintha Saldanha, asistenta medicală care a căzut pradă farsei a doi DJ australieni - aceştia au obţinut informaţii despre starea de sănătate a lui Kate Middleton dându-se drept regina Angliei şi prinţul Charles - şi s-a sinucis din această cauză ar fi lăsat o scrisoare de adio.
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.