Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Doar unul din cinci apeluri la 112 este real
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar unul din cinci apeluri efectuate anul trecut către serviciul 112 de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud s-a dovedit a reprezenta un caz real, potrivit unei statistici comunicate miercuri AGERPRES de Oficiul Judeţean de Telecomunicaţii Speciale.
Astfel, din cele circa 205.000 apeluri tratate prin 112 în anul 2010, numai 22% au fost reale, restul reprezentând apeluri abuzive, de informare, de tip linişte sau numere formate greşit.
Din totalul de 45.796 de apeluri reale, cele mai multe, peste 13.000, au fost făcute în lunile de vară, iar 54% au reprezentat cazuri de competenţa Ambulanţei.
În 29% din cazuri a fost solicitată intervenţia poliţiei, în 14% din cazuri cea a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în timp ce jandarmii au intervenit în doar 2,5% din cazurile semnalate.
Conform comunicatului de presă, ponderea apelurilor false a scăzut de la an la an.
Dacă în 2005, anul inaugurării Dispeceratului 112 Bistriţa-Năsăud, au fost înregistrate peste 95% apeluri false, s-a ajuns ca în 2010 acestea să scadă la 77%, o contribuţie importantă în acest sens având-o campaniile de informare publică iniţiate şi susţinute de Sistemul de Telecomunicaţii Speciale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean de Urgenţă susţine că nu mai foloseşte de un an produsele Hexi Pharma în sălile de operaţie Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu mai foloseşte produsele Hexi Phrama în sălile de operaţie de un an, motiv pentru care în prezent nu este nevoie de o reprogramare a intervenţiilor chirurgicale, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Mihaela Mastan.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Moarte suspectă a unui bebeluş, anchetată de către poliţişti Poliţiştii bistriţeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unui bebeluş în vârstă de cinci luni din localitatea Tureac, care a decedat în cursul nopţii de miercuri la Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa, unde a fost adus în stop cardio-respirator.
UPDATE Bistriţa-Năsăud: Trei fetiţe lovite în plin de un şofer de 21 ani pe DN 17 Fetiţa de 13 ani care a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost lovită, duminică seara, de o maşină pe DN 17, alături de alte două minore, a fost stabilizată de către medici şi dusă la Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii...
Bistriţa-Năsăud: Peste 4.000 de intervenţii ale echipajelor SMURD, în prima jumătate a anului Echipajele SMURD care acţionează în judeţul Bistriţa-Năsăud au intervenit în peste 4.000 de situaţii de urgenţă în primele şase luni ale acestui an, cu 38% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat difuzat luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).