Cele mai citite
 


Soarele şi vitamina D, recomandate în tratamentul preventiv al sclerozei în plăci
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu publicat recent în revista Neurology arată că expunerea regulată la soare şi o cantitate importantă de vitamina D ar putea contribui la micşorarea riscurilor de a face scleroză în plăci, scrie site-ul maxisciences.com.
Scleroza în plăci este o boală care afectează sistemul nervos central. De ea suferă zeci de mii de francezi, majoritatea persoanelor afectate fiind femei. Studiul menţionat a fost realizat de cercetători de la Universitatea naţională australiană. Pentru a ajunge la concluzia că expunerea regulată la razele soarelui şi vitamina D pot reduce riscul de a face boala, cercetătorii au studiat 216 australieni care aveau primele simptome ale bolii. Analizând cazul lor, ca şi 400 de persoane sănătoase, au descoperit că cei care făcuseră scleroză în plăci se expuseseră mai puţin la razele ultraviolet. Chiar dacă nu s-a pus în evidenţă o legătură de la cauză la efect între apariţia bolii şi lipsa vitaminei D (sintetizată de razele soarelui pe corp şi prezentă în alimentaţie), ce rcetătorii sunt totuşi de părere că vitamina D contribuie la starea bună a sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vitamina D – vitamina soarelui Ce este vitamina D? Vitamina D este o vitamină liposolubilă care se găseşte în foarte puţine alimente şi poate fi sintetizată de organism în prezenţa razelor solare (UV). Vitamina D intervine în formarea oaselor și a dinților, cu rol în absorbția calciului și a fosforului.
Vitamina D, indicată pentru creierul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani Washington, 26 mai /Agerpres/ - Conţinutul mare de vitamina D, prezentă în peşte şi sintetizată în piele la expunerea la soare, ameliorează funcţionarea creierului într-o manieră mult mai bună la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, potrivit unui studiu publicat joi în Journal of Neurology, Neurosurgery...
Vitamina D poate trata astmul Timpul pe care pacienţii care suferă de astm şi-l petrec la soare ar putea avea un efect pozitiv asupra acestei boli, conform unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători de la King's College din Londra, informează BBC News.
Lipsa soarelui creşte riscul de diabet de tip 2 (studiu) O echipă de cercetători australieni confirmă într-un studiu legătura dintre conţinutul de vitamină D şi riscul de a dezvolta un diabet de tip 2. Vitamina D este sintetizată în organism dintr-un derivat al colesterolului, sub acţiunea razelor UV, scrie passionsante.be.
Nivelurile scăzute de vitamina D pot dubla riscul de demenţă (studiu) Nivelurile scăzute de vitamina D la persoanele în vârstă pot dubla riscul de a dezvolta demenţă ulterior în viaţă, susţine unul dintre cele mai mari studii dedicate acestui supliment nutritiv, preluat de The Independent.
O doză mai mare de vitamina D poate ajuta persoanele în vârstă să-şi protejeze vederea Vitamina D în doze mai mari ar putea scădea semnificativ riscul dezvoltării principalei cauze a orbirii, au afirmat o serie de cercetători, relevă ediţia de marţi a cotidianului Daily Telegraph.