Cele mai citite
 


Călăraşi: Angajaţii Spitalului TBC protestează împotriva deciziei de comasare a unităţii
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţi şi pacienţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Călăraşi au ieşit joi în curtea instituţiei pentru a protesta faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a comasa unitatea cu Spitalul Judeţean de Urgenţă.
'Suntem nemulţumiţi că s-a luat această decizie de comasare fără a se executa o evaluare concretă la faţa locului asupra performanţelor Spitalului de Pneumoftiziologie Călăraşi. Suntem nemulţumiţi că vom fi comasaţi cu o unitate sanitară care nu are eficienţa noastră şi indicatorii performanţi realizaţi de unitatea în care noi lucrăm', a declarat pentru AGERPRES liderul Sindicatului TB-SIND, Iuliana Nicolae.
Protestatarii urmează a se deplasa în faţa Prefecturii Călăraşi, unde li se vor alătura membrii Sindicatului Sanitas din Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi şi cei ai Sindicatului Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Locală Călăraşi.
Liderul de sindicat a susţinut că începând de vineri toţi angajaţii spitalului vor intra în grevă, dar fără a întrerupe activitatea.
La rândul său, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Călăraşi, Spiridon Dumitrescu, a declarat pentru AGERPRES că unitatea pe care o conduce nu are datorii şi este performantă.
El a spus că este stupefiat de decizia Ministrului Sănătăţii, aceasta fiind singura unitate propusă pe lista de comasare dintre cele care au fost înfiinţate cu ajutorul banilor obţinuţi de la Fondul Global pentru Combaterea Tuberculozei, HIV, Sida şi Malariei.
Potrivit managerului, urmare a deciziei de comasare vor fi desfiinţate şi primele două centre de consiliere în domeniul TBC din Europa de Est, care au fost inaugurate în urmă cu câteva luni la Călăraşi.
Spitalul de Pneumoftiziologie din Călăraşi are 87 de angajaţi, 102 paturi pentru spitalizare continuă şi 10 paturi pentru spitalizarea de zi şi deserveşte pacienţii din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.
În judeţul Călăraşi, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Psihiatrie Săpunari urmează a fi comasate cu Spitalul Judeţean de Urgenţă iar Spitalul din Budeşti va fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Sindicatele contestă ordinul MS de reducere a numărului de paturi din spitale Liderul SANITAS Mureş, Ermil Giurconiu, şi secretarul general al CNSLR Frăţia, Maria Dăndărău, au contestat marţi, într-o conferinţă de presă, decizia Ministerului Sănătăţii de reducere a 400 de paturi din spitalele din judeţ, sindicaliştii susţinând că măsura respectivă nu ţine cont de realitate.
Iaşi: Comasarea spitalelor scoate în stradă 'halatele albe' Membrii Sindicatului Sanitas din Iaşi sunt nemulţumiţi de decizia Ministerului Sănătăţii privind comasarea a şase mari spitale, motiv pentru care au decis declanşarea unor noi forme de protest împotriva Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi, ca reprezentant al guvernului în teritoriu şi a Consiliului...
Prahova: Protest spontan la Sanatoriul TBC din Floreşti Peste o sută de angajaţi ai Sanatoriului TBC din localitatea prahoveană Floreşti protestează, luni, în curtea unităţii, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma acest centru în cămin de bătrâni.
Argeş: Doar două spitale propuse pentru transformarea în centre medico-sociale Piteşti, 14 feb /Agerpres/ - Doar două spitale din Argeş, cele din comunele Mozăceni şi Rucăr, vor fi propuse pentru transformarea în centre medico-sociale, a anunţat luni prefectul Gheorghe Davidescu, după o întâlnire cu managerii unităţilor sanitare din judeţ.
Ministerul Sănătăţii a aprobat o investiţie de 4,3 milioane pentru reabilitarea Spitalului TBC din Vâlcea Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane lei necesară reabilitării şi modernizării Spitalului de de pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu', a declarat marţi pentru AGERPRES, senatorul liberal, Daniel Niţu.
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor organiza luni o grevă de avertisment de două ore Membrii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă de avertisment luni, între orele 8,00 şi 10,00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe tema contractului colectiv...