Cele mai citite
 


Mihai Ţâbuleac: Proiectul Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor este o eroare regretabilă
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a apreciat, joi, că proiectul Ministerului Sănătăţii privind desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare este o 'eroare regretabilă'. El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dacă Guvernul va adopta o hotărâre în baza propunerilor Ministerului Sănătăţii, actul normativ va fi un 'rebut', pe care îl va contesta în instanţă.
'Nu pot să cataloghez acest demers al Ministerului Sănătăţii decât ca pe o eroare regretabilă, care nu face altceva decât să accentueze starea de nemulţumire care există în comunitatea românească. Nu susţin că nu este nevoie de reorganizare în acest domeniu, dar trebuie dată posibilitatea autorităţilor locale, care au în răspundere această chestiune, să analizeze şi să hotărască, aşa cum este prevăzută procedura legală', a afirmat Ţâbuleac.
Şeful CJ Botoşani a transmis, joi, o adresă Ministerul Sănătăţii, în care contestă atât legalitatea, cât şi oportunitatea reprofilării unor spitale din judeţul Botoşani. El consideră că Ministerul Sănătăţii a propus reorganizarea spitalelor fără consultarea administraţiilor locale, aşa cum prevede Legea privind reforma în domeniul sănătăţii. De asemenea, Ţâbuleac este de părere că niciun spital nu poate fi desfiinţat, atâta timp cât beneficiază de pacienţi şi funcţionează în interesul unei comunităţi locale.
'Dacă nu se va ţine cont de memoriu, ceea ce scoate Ministerul Sănătăţii va fi un rebut. Ca act normativ nu poate fi altceva decât un rebut, care oricând poate fi desfiinţat de instanţele judecătoreşti', a mai declarat Ţâbuleac, care a adăugat că Ministerul Sănătăţii putea face reorganizarea spitalelor înainte de 1 iulie 2010, când unităţile sanitare cu paturi au fost transferate la autorităţile judeţene sau locale.
Potrivit proiectului propus de Ministerul Sănătăţii, şase spitale din judeţ (Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Copii şi Spitalul orăşenesc Darabani vor deveni secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', iar Spitalul orăşenesc Săveni şi Spitalul comunal Truşeşti vor fi transformate în unităţi medico-sociale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani:Ministerul Sănătăţii alocă peste două milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a beneficiat de un sprijin financiar de peste două milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de aparatură medicală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Corneliu Mihai.
Botoşani: Senatorul Viorel Marcu îi cere ministrului Sănătăţii să renunţe la reorganizarea spitalelor Botoşani, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Gheorghe Marcu, cere ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, să renunţe la măsura reorganizării spitalelor. Marcu susţine că spitalele din judeţul Botoşani, care sunt incluse în programul...
Botoşani: CJ vrea gradul II de clasificare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Consiliul Judeţean Botoşani solicită Ministerului Sănătăţii şi Guvernului includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" în categoria a doua de clasificare, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.
Botoşani: Managerul demisionar al SJU acuză MS că întârzie finanţarea Centrului de primiri urgenţe copii Managerul demisionar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Viorel Iliuţă, acuză Ministerul Sănătăţii (MS) că întârzie intenţionat preluarea Centrului de primiri urgenţe (CPU) de la Secţia de pediatrie.
Botoşani: Plan de reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, 14 mai /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani urmează să fie supus, în perioada următoare, unui proces de reorganizare care presupune inclusiv concedierea de personal, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.
Botoşani: Prefectul anunţă că Centrul de Primire a Urgenţelor al Secţiei de pediatrie va fi finanţat de Ministerul Sănătăţii Centrul de Primire a Urgenţelor (CPU) al Secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani va fi finanţat, începând de anul viitor, din bugetul Ministerului Sănătăţii, a anunţat, joi, prefectul Costică Macaleţi.