Cele mai citite
 


Australia: O 'cască de reflecţie' ar spori creativitatea celui care o poartă
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O 'cască de reflecţie', care-şi propune să încurajeze creativitatea celui care o poartă prin transmiterea unor impulsuri electrice de mică intensitate spre creier, a avut efecte 'încurajatoare', au informat joi cercetători australieni, citaţi de AFP.
Aparatul, alcătuit din doi conductori conectaţi printr-o bandă de cauciuc, a îmbunătăţit semnificativ rezultatele unui exerciţiu aritmetic, au arătat oamenii de ştiinţă. La o persoană fără cască ce a reuşit să facă exerciţiul matematic, au existat trei cu cască ce au obţinut rezultatele bune, a demonstrat un test efectuat pe 60 de subiecţi.

Allan Snyder, director al Centrului pentru creier de la Universitatea din Sydney, a explicat că aparatul funcţionează suprimând activitatea părţii stângi a creierului , asociată cunoaşterii, stimulând în acelaşi timp partea dreaptă, răspunzătoare de creativitate. 'Casca nu trebuie folosită pentru studierea sau îmbunătăţirea memoriei. Se foloseşte în cazul în care utilizatorul vrea să privească o problemă cu un ochi nou', a declarat el AFP.

Scopul este de a-i ajuta pe utilizatori să se aplece asupra unei probleme sau a unei situaţii fără prejudecăţi şi fără să se sprijine pe experienţa anterioară', a adăugat omul de ştiinţă. Cercetările s-au inspirat din observaţiile asupra persoanelor accidentate, la care s-a constatat creşterea creativităţii după ce au suferit deteriorări ale părţii stângi a creierului. 'Ştim că, după anumite tipuri de deteriorări ale creierului, oamenii la care a fost afectat lobul stâng se dedică artelor sau altor genuri de activităţi creatoare', a precizat cercetătorul.

Casca are aplicaţii posibile în arte şi rezolvarea de probleme, însă lucrurile nu sunt decât la început, a mai spus Snyder. Comunitatea ştiinţifică studiază aparatul de zece ani, însă acum a apărut primul studiu asupra efectelor trecerii unui curent electric slab prin creier.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botox şi tetanos, un cocteil surprinzător împotriva epilepsiei şi durerilor cronice Există două bacterii cu care oamenii, de obicei, nu vor să aibă de-a face: prima este responsabilă de botulism, cealaltă de tetanos. Cu toate acestea, oameni de ştiinţă au creat din cele două un tratament împotriva epilepsiei şi durerilor cronice, informează cotidianul francez Le Monde.
Cafeaua te face mai influenţabil O echipă de cercetători de la Universitatea Queensland din Australia a ajuns la concluzia că un individ băutor de cafea este mai uşor de influenţat decât unul care nu consumă această băutură, relatează marţi agenţia de presă Reuters.
Dansul este benefic pentru sănătatea inimii şi a creierului (studiu) Se ştia deja că activitatea fizică are un efect protector împotriva riscurilor cardiovasculare, iar acum o echipă de cercetători merge şi mai departe, arătând că dansul dă rezultate foarte bune în acest sens. El protejează arterele şi circulaţia sanguină, scrie metronews.fr.
Pachetele de ţigări neutre oferă mai puţină plăcere fumătorilor (studiu) Pachetele de ţigări neutre, introduse la sfârşitul lui 2012 în Australia, le oferă mai puţină plăcere fumătorilor şi i-ar determina să renunţe la fumat, relevă o analiză a acestei măsuri luate de autorităţile australiene şi care este urmărită îndeaproape în Europa, transmite AFP.
Se poate muri şi din dragoste (studiu) Un nou studiu realizat de o echipă de cercetători americani a pus în evidenţă "sindromul inimii frânte". Potrivit lor, sănătatea cuiva poate fi serios afectată de pierderea unei fiinţe dragi, scrie miercuri 7sur7.be.
Oamenii sunt cel mai puţin fericiţi între 45 şi 55 de ani (studiu) Starea de bine a oamenilor are forma unei curbe în 'u', cu o scădere a tonusului după 30 de ani, arată un studiu amplu, realizat de cercetători anglo-saxoni şi publicat în revista medicală britanică The Lancet.