Cele mai citite
 


Nicolae Bănicioiu (PSD): Estimez că numărul deceselor în spital va creşte extraordinar de mult în 2011
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că decizia de reducere a numărului de spitale prin comasarea acestora va determina o pierdere a unui număr important de medici din sistem, o îngreunare a accesului omului de rând la sistemul de urgenţă, dar şi o creştere a deceselor în spital faţă de anii trecuţi.
Bănicioiu a afirmat că, în anul 2009, 45.000 de oameni au murit în spitalele din România, iar în 2010 numărul acestora a crescut la 65.000 de mii, cifrele regăsite în statisticile Ministerului Sănătăţii.
'Remarcăm o creştere cu 20,000 de morţi numai într-un an. În condiţiile în care noi reducem numărul de spitale, în condiţiile în care această reducere va însemna şi o pierdere a unui număr important de medici din sistem, o îngreunare a accesului omului de rând la sistemul de urgenţă, câţi morţi vor mai fi în continuare? Eu estimez, şi din păcate este o estimare pesimistă, că numărul deceselor în spital va creşte extraordinar de mult în 2011, nemailuând în calcul pe cei care, din păcate, nu vor mai ajunge să beneficieze de sistemul medical nici de urgenţă, nici de cel normal', a afirmat Bănicioiu, în cadrul unei conferinţe de presă.
În ceea ce priveşte personalul medical, deputatul PSD a estimat că în 2011 numărul medicilor care vor alege să plece în străinătate va fi mai mult decât dublul celor care au plecat în 2010, undeva peste 6.000 de medici.
'Deficitul în momentul de faţă, după plecările masive din sistem, este de 8500 de medici pe întreaga ţară. România, ca să asigure un sistem sanitar de urgenţă şi un sistem sanitar competent, ar mai avea nevoie în totalitate de aproape 30,000 de medici. Domnul ministrul (Cseke Attila - ministrul Sănătăţii - n.r.) s-a gândit că rezolvă această problemă trimiţându-i afară şi pe cei care mai sunt încă în sistem', a afirmat Bănicioiu.
El a adăugat că, din 2007 până în prezent, au părăsit România în jur de 9000 de medici, explicând că România a cheltuit pe şcolarizarea celor plecaţi 70 milioane de euro.
Potrivit deputatului, comasarea spitalelor presupune şi desfiinţarea unui număr de 111 unităţi pentru care nu a fost făcut nici un studiu de impact.
'Închiderea acestor spitale va duce la o suprasolicitare a sistemului greu de imaginat în momentul de faţă şi, practic, serviciile medicale vor fi din ce în ce mai greoaie şi prost-calitative şi medicii care rămân nu vor mai putea face faţă pacienţilor respectivi', a mai spus deputatul.
De asemenea, deputatul a afirmat că statul român pierde în jur de 100 milioane de euro în cazul aparaturii care va rămâne neutilizată şi că peste 25% dintre români nu vor mai avea acces către sistemul sanitar de urgenţă.
În ceea ce priveşte salariile celor din domeniul sanitar, deputatul a susţinut că Ministerul Sănătăţii pregăteşte un ordin, anunţat deja, care prevede scăderea cu până 15% a sporurilor persoanelor care lucrează în spitale şi care îngrijesc bolnavii de lepră, angajaţii din unităţile de medicină legală şi cei care lucrează la bolnavii cu HIV.
'PSD va face şi la nivel parlamentar tot ce îi stă în putinţă pentru a se opune acestei legi, chiar ne gândim la forme de luptă parlamentare din ce în ce mai active. (...) Nu este legală acţiunea, nu poate să ia ministerul decizii în ceea ce priveşte spitalele care sunt în administraţia autorităţilor locale', a mai spus Bănicioiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.
Tulcea: Parlamentarii PSD contestă reorganizarea spitalelor, propusă de Ministerul Sănătăţii Parlamentarii tulceni ai PSD se alătură demersurilor iniţiate atât de autorităţile sanitare, cât şi de primari şi autorităţi judeţene pentru ca intenţia Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea sistemului spitalicesc să nu fie pusă în practică în judeţ.
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Graţiela Drăghici (PSD): Sistemul sanitar gândit de ministrul Cseke Attila costă vieţi Sistemul sanitar gândit de ministrul Cseke Attila costă vieţi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, Graţiela Drăghici, referindu-se la decesul celor două persoane de la Vâlcea şi Constanţa.