Cele mai citite
 


Complex pentru persoanele cu handicap neuropsihic, în sectorul 2 al Capitalei
marţi, 23 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un complex de servicii pentru persoanele adulte cu handicap neuropsihic se va construi pe şoseaua Pantelimon nr. 500 din Bucureşti, ca urmare a accesării de către Primăria sectorului 2 al Capitalei a peste un milion de euro din fonduri structurale.

Complexul va fi destinat unui număr de aproximativ 80 de persoane cu handicap neuropsihic de pe raza sectorului 2 şi va cuprinde înfiinţarea şi dotarea unui centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică nou, pe o suprafaţă de peste 1.500 mp, cu o capacitate de 50 de locuri.

În aceeaşi incintă cu centrul va funcţiona şi un centru de zi pentru furnizarea de servicii sociale alternative, pe o suprafaţă de peste 100 mp, cu o capacitate de 20 locuri, şi o locuinţă protejată, pe o suprafaţă de 100 mp, cu o capacitate de 6 locuri.

Centrul rezidenţial al complexului va fi prevăzut cu săli specifice recuperării persoanelor cu handicap şi reintegrării sociale a acestora: o sală de kinetoterapie, fizioterapie, masaj, un cabinet de terapie şi consiliere psihologică, un cabinet pentru terapia tulburărilor de limbaj, o sală pentru terapie de expresie şi ocupaţională, o sală pentru formarea, dezvoltarea şi consolidarea deprinderilor personale şi un cabinet de orientare vocaţională şi socială.

Valoarea totală a proiectului este de 3.779.600 de euro, din care 1.030.000 de euro este suma ce va fi primită de la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap (4.423.850 lei), diferenţa de 2.749.600 de euro (11.809.532 lei) fiind asigurată de Consiliul Local Sector 2.

Pentru realizarea acestui proiect au fost accesate Fondurile Privind Incluziunea Socială, Partea a III-a - Programe de asistenţă socială, Programul pentru persoanele cu dizabilităţi, proiect finanţat dintr-un împrumut acordat Guvernului României de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Un pacient de la Clinica I de Psihiatrie din Craiova şi-a omorât colegul de salon Un pacient de 38 de ani de la Clinica I de Psihiatrie a Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova şi-a omorât, în noapte de vineri/sâmbătă, colegul de salon, în vârstă de 56 de ani, şi a fugit din spital.
Iaşi: Spitalul Socola a devenit Institut Regional de Psihiatrie Cel mai mare spital de neuropsihiatrie din Moldova, Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, a devenit miercuri, prin Hotărâre de Guvern, Institutul Regional de Psihiatrie Socola Iaşi, fiind astfel primul institut de acest fel din ţară.
Timiş: Spitalul de neuropsihiatrie va fi mutat în comuna Giroc; investiţia va fi suportată de CJ Spitalul de neuropsihiatrie din Timişoara va fi mutat în localul fostei cazarme militare din comuna limitrofă Giroc, din apropierea Spitalului Judeţean Timişoara, investiţia de reamplasare a unităţii urmând să fie suportată din bugetul Consiliul Judeţean (CJ) Timiş, în a cărui administrare se află.
Iaşi: Volumul 'Sinteze de psihiatrie', lansat la Iaşi Două asistente medicale, Cristina Dodu şi Carmen Bordianu, coordonate de prof. univ. dr. Călin Scripcaru de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie 'Socola' din Iaşi, au lansat, în premieră naţională, volumul 'Sinteze de psihiatrie'.
Iaşi: Medicii de la Socola vor înfiinţarea unui centru de cercetare modern în psihiatrie Aproape 7.000 de copii şi adolescenţi au beneficiat pe parcursul anului 2015 de consultaţii medicale de specialitate şi tratament în cadrul Compartimentului Neuropsihiatrie Infantilă - Secţia VI acuţi din cadrul Institutului de Psihiatrie 'Socola' Iaşi, motiv pentru care conducerea unităţii medicale...
Arad: Fosta şefă a secţiei Neuropsihiatrie din cadrul SCJU, dr Delia Podea, plasată în arest la domiciliu Tribunalul Arad a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv în cazul fostei şefe a Secţiei de Neuropsihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medicul neuropsihiatru Delia Podea, cu arestul la domiciliu.