Cele mai citite
 


Dolj: Sanitas acţionează în instanţă CL Craiova pentru neacordarea tichetelor de masă
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Sanitas acţionează în instanţă Primăria şi Consiliul Local Craiova pe motiv că cele două instituţii au refuzat să includă, în bugetul din acest, bani pentru acordarea tichetelor de masă pentru angajaţii celor trei spitale aflate în subordinea municipalităţii craiovene.
După ce Federaţia Sanitas a primit miercuri o adresă de la Ministerul Finanţelor în care se precizează că personalul din cadrul spitalelor publice pot beneficia în 2011 de tichete de masă în limita sumelor alocate cu această destinaţie, reprezentanţii Sanitas Dolj au încercat să obţină o audienţă la primarul interimar al Craiovei, Mărinică Dincă, pentru a-i solicita să modifice bugetele spitalelor din Craiova, conform adresei Ministerului Finanţelor, însă nu au fost primiţi.
Ileana Ionescu, preşedintele Sanitas Dolj, a declarat, joi, că bugetele spitalelor din Craiova aprobate de Consiliul Local Craiova în şedinţă extraordinară fără a prevedea bani şi pentru tichete de masă sunt construite ilegal, motiv pentru care va acţiona în instanţă atât CL, cât şi Primăria Craiova.
'De o săptămână am venit personal la domnul viceprimar Dincă şi i-am explicat că interpretează greşit legile ţării în ceea ce priveşte bugetele spitalelor descentralizate din Craiova care sunt autonome şi au venituri proprii. Pentru că nu am căzut de acord, atunci noi am făcut diligenţe la Federaţia Sanitas, La Ministerul Finaţelor, la Preşedintele României şi la Ministerul Sănătăţii pentru a ne trimite precizări. Spre ghinionul nostru, precizarea a fost trimisă ieri (n.red.:miercuri), iar azi (n.red.: joi) a fost şedinţa CL în care s-a aprobat bugetul. Dar ieri am trimis prin fax la Primăria Craiova adresele de la Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii care au solicitat Prefecturii Dolj să ia atitudine şi să rezolve toate cererile salariaţilor din s 59;nătate, ba chiar au cerut directorilor de spitale să ia măsuri pentru ca salariaţii să îşi primească drepturile salariale integral', a declarat Ileana Ionescu.
Ileana Ionescu a mai spus că solicitările Sanitas făcute în acest sens către Primăria Craiova au fost total ignorate, iar tichetele de masă din bugetul spitalelor au fost scoase intenţionat. 'Tichetele de masă din veniturile proprii au fost scoase în mod intenţionat din bugetele spitalelor de către primarul interimar Dincă care a refuzat şi să stea de vorbă cu noi. Îl vom acţiona în instanţă, pentru că dacă ne ia tichetele de masă va fi o reală reducere a salariilor cu 15% a angajaţilor din sănătate. Mi se pare incorect ca acest primar interimar al Craiovei să încalce drepturile salariaţilor din sănătate care sunt contribuabili ai acestui oraş şi să ne trateze cu indiferenţă şi cu aroganţă şi mi se pare strigător la cer faptul că nu ţine cont de adr esele primite de la MF de la MS care aduc precizări, deci reglementează ceea ce noi susţinem. Ignoră total aceste drepturi şi trece ilegal acum prin şedinţa CL în regim de urganţă bugetele spitalelor, interpretând legea după bunul plac', a mai spus Ionescu.
În cadrul şedinţei CL Craiova, primarul interimar al Craiovei Mărinică Dincă a declarat că Primăria poate acorda sau nu tichete de masă în limita sumelor aprobate. 'În lege scrie foarte clar cum se acordă. Dacă o lege ne îngrădeşte până la o anumită valoare, putem sau nu să acordăm tichete de masă?', a întrebat retoric Dincă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Protest spontan la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova pentru tichetele de masă Craiova, 9 mar /Agerpres/ - Peste o sută de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Craiova au participat, miercuri după-amiază, la un protest spontan în curtea unităţii spitaliceşti în semn de nemulţumire faţă de neacordarea tichetelor de masă de la începutul acestui an...
SANITAS: Angajaţii sistemului sanitar vor beneficia în continuare de toate drepturile salariale, inclusiv tichete de masă Angajaţii sistemului sanitar vor beneficia, şi în 2016, de toate drepturile salariale, inclusiv tichete de masă şi plata dublă pentru orele lucrate în zilele de sărbători legale, informează, joi, Federaţia SANITAS.
Dolj: Federaţia Sanitas solicită MS să rezolve problema sporurilor acordate disproporţionat la UPU Craiova Filiala Dolj a Federaţiei Sanitas a solicitat conducerii Ministerului Sănătăţii să se implice în rezolvarea problemei sporurilor care se acordă disproporţionat salariaţilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe /UPU/ din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.
Dolj: Mai mulţi membri au părăsit Sanitas pentru a se înscrie într-un nou sindicat Mai mulţi membri ai Sanitas Dolj au părăsit acest sindicat pentru a se înscrie în Federaţia Liberă a Cadrelor Medicale din Sănătate, care se va afilia la Confederaţia Cartel Alfa.
SANITAS ameninţă cu acţiuni de protest, dacă Ministerul Sănătăţii nu soluţionează urgent revendicările sindicale Membrii Federaţiei SANITAS ar putea ieşi în stradă în perioada imediat următoare, dacă Ministerul Sănătăţii nu va soluţiona în cel mai scurt timp revendicările sindicale, cea mai importantă referindu-se la garantarea acordării tuturor drepturilor salariale, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES...
Tulcea: Tichete de masă neacordate personalului SJU de la începutul anului Medicii tulceni participă, începând de luni, la mişcările de protest organizate la nivel naţional de Coaliţia Profesioniştilor în Sănătate, inclusiv pentru a primi tichete de masă neacordate de la începutul anului, ei sperând ca revendicările lor să găsească un răspuns practic la Ministerul Sănătăţii...