Cele mai citite
 


Deputatul Mircia Giurgiu cere modificarea Legii Educaţiei pentru profesorii nevăzători
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL Mircia Giurgiu solicită ca Legea Educaţiei să fie modificată, pentru a putea fi incluşi în prevederile ei şi profesorii preparatori nevăzători, o categorie care a fost uitată şi care poate fi grav afectată din acest motiv.
Mircia Giurgiu a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, că profesorii preparatori nevăzători riscă să nu mai poată fi angajaţi la începutul anului şcolar viitor, în condiţiile noii Legi a Educaţiei.
'Legea Educaţiei i-a uitat pe profesorii preparatori nevăzători, care nu au mai fost incluşi în actul normativ, astfel încât ei riscă să nu mai poată fi angajaţi în sistemul de învăţământ. Pentru a fi rezolvată cât mai repede problema, cer modificarea Legii Educaţiei printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care să fie finalizată până la 30 iunie, pentru a intra în vigoare din toamnă, la începutul noului an şcolar', a menţionat Mircia Giurgiu.
La rândul său, directorul adjunct al Liceului pentru deficienţi de vedere din Cluj-Napoca, Silviu Banda, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de această omisiune.
'Ne nemulţumeşte omisiunea gravă din Legea Educaţiei, anume absenţa din lege, din statutul cadrelor didactice, a unei categorii distincte, cea a profesorilor preparatori nevăzători, posturi create special pentru absolvenţi de învăţământ superior. Este vorba de circa 40 de astfel de profesori la nivel naţional care riscă să nu mai poată fi încadraţi în şcolile speciale', a afirmat Silviu Banda.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Deputatul Mircia Giurgiu propune înfiinţarea Zilei Ambulanţei Cluj-Napoca, 1 nov /Agerpres/ - Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a iniţiat un proiect de lege, împreună cu sindicatele ambulanţierilor, pentru instituirea unei zile dedicate acestui serviciu, în data de 28 iulie.
Mircia Giurgiu (PDL) vrea să stabilească printr-o lege componenţa CA al CNAS Deputatul PDL Mircia Giurgiu propune un proiect legislativ de modificare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 133/2010 şi a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
Cluj: Mircia Giurgiu cere câte un elicopter medical pentru fiecare regiune de dezvoltare Deputatul Mircia Giurgiu, propus pentru excluderea din PDL, a pregătit un proiect legislativ prin care toate cele opt regiuni de dezvoltare să fie dotate cu câte un elicopter pentru intervenţii în cazuri medicale.
Mircia Giurgiu (PDL) şi nutriţionistul Nicolae Hâncu propun iaurt pentru elevi Deputatul PDL Mircia Giurgiu şi preşedintele Federaţiei române de diabet, nutriţie şi boli metabolice, Nicolae Hâncu, propun un proiect de lege prin care să existe posibilitatea ca laptele oferit elevilor prin programul guvernamental destinat lor să poată fi înlocuit cu iaurt.
Deputatul Mircia Giurgiu crede că ministrul Sănătăţii a desfiinţat spitale pentru ca românii să se trateze în Ungaria Deputatul Mircia Giurgiu, propus pentru excludere din PDL, suspectează faptul că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, desfiinţează în special spitalele din vestul României pentru ca românii să meargă la tratament în Ungaria pe banii statului român.
Cluj: Sanitas cere deblocarea a 1.800 de posturi în judeţ Sindicatul Sanitas Cluj reclamă nevoia acută de cadre medicale şi cere guvernului să deblocheze de urgenţă a 1.800 de posturi pentru sistemul sanitar clujean.