Cele mai citite
 


Solidaritatea Sanitară: comasarea spitalelor trebuie făcută cu acordul ?'noilor proprietari'
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comasarea şi desfiinţarea spitalelor trebuie făcută numai cu acordul 'noilor proprietari', susţine preşedintele Federaţiei Sindicale 'Solidaritatea Sanitară', Viorel Rotilă, într-un comunicat de presă.
Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România solicită Ministerului Sănătăţii să suspende de urgenţă acest proces de desfiinţare a spitalelor şi să înceapă negocierile privind stabilirea unor criterii clare şi transparente de restructurare.
,,Considerăm că măsurile de comasare şi desfiinţare a unităţilor sanitare trebuie luate cu acordul 'noilor proprietari', respectiv Consiliile locale, mai ales acolo unde aceştia îşi asumă rolul de a sprijini spitalele vizate şi dovedesc interesul prin investiţiile efectuate în aceste unităţi. În foarte multe din cazuri este vorba de unităţi sanitare care au beneficiat de investiţii consistente pe fondul unui bun management şi al implicării autorităţilor locale în finanţarea acestora, comasarea lor, uneori dictată de interese politice, riscând să lase fără servicii medicale de un înalt standard un număr considerabil de pacienţi', a precizat liderul sindical Viorel Rotilă.
Descentralizarea unităţilor sanitare a vizat posibilitatea adaptării serviciilor sanitare la nevoile populaţiei, pornind de la principiul european al luării deciziei administrative cât mai aproape de cei care-i suferă efectele şi în interesul acestora.
În acest context, fie noii administratori sunt lăsaţi să se ocupe de forma de organizare, urmând ca Ministerul Sănătăţii să se ocupe de stabilirea cadrului legal de desfăşurare a activităţii, inclusiv în ceea ce priveşte salarizarea, fie Ministerul preia, din nou, spitalele în administraţia sa, afirmă sindicaliştii.
Având în vedere prevederile Legii 96/2006 în ceea ce priveşte administrarea unităţilor sanitare, sindicaliştii susţin că în cazul în care se va continua în mod forţat această restructurare vom asista la numeroase procese intentate de autorităţile locale şi sindicate împotriva acestei măsuri, ajungându-se astfel la o stare de confuzie pe termen lung în ceea ce priveşte soarta acestor spitale.
FSSR solicită ca nicio măsură de comasare sau desfiinţare a spitalelor să nu fie adoptată înainte de a stabili împreună cu sindicatele procedura de aplicare a restructurării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Viorel Rotilă: Ministerul Sănătăţii intenţionează să blocheze avansarea salariaţilor Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România protestează faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a forţa salariaţii din sectorul sanitar să obţină gradele şi treptele profesionale numai prin concurs.
Rotilă: MS intenţionează să blocheze avansarea salariaţilor din sănătate Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România protestează faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a forţa salariaţii din sectorul sanitar să obţină gradele şi treptele profesionale numai prin concurs, a declarat liderul sindical Viorel Rotilă.
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.
Sindicaliştii din sănătate protestează marţi, în Piaţa Victoriei, pentru muncă decentă şi dialog social Membrii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România participă marţi, începând cu ora 11,00, la mitingul organizat în Piaţa Victoriei de Confederaţia Naţională Sindicale 'Cartel Alfa', pentru susţinerea revendicărilor înaintate Guvernului şi Ministerului Sănătăţii precum şi pentru modificarea Legii...
Sindicaliştii din sănătate solicită creşterea salariilor cu 50%, odată cu reluarea negocierilor referitoare pachetul de bază Federaţia "Solidaritatea sanitară' din România solicită ministerului Sănătăţii să includă în calculul pachetului de bază o creştere a salariilor cu cel puţin 50% şi finanţarea reducerii semnificative a deficitului de personal din sistemul sanitar, având în vedere amânarea intrării în vigoare a pachetului...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.