Cele mai citite
 


Al doilea caz de gripă nouă, confirmat la Satu Mare
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, pacientul fiind izolat.
Potrivit unui comunicat al spitalului, la secţia de terapie intensivă a fost internat un bărbat de 57 ani din municipiul Satu Mare, care, în urma evaluărilor medicale, prezenta suspiciunea de infecţie cu virus gripal tip A, subtip A/H1N1.
Din momentul internării s-au luat măsurile impuse de protocolul de izolare pentru virusul în cauză, au fost prelevate probe biologice şi trimise în vederea examinării la Institutul Cantacuzino, confirmându-se virusul.
Conducerea spitalului a dispus toate măsurile care se impun prin protocolul de conduită specific situaţiilor cu risc epidemiologic la nivelul secţiei de terapie intensivă, iar la nivelul întregii unităţi medicale se vor menţine măsurile de supraveghere, prevenire şi control necesare.
Astfel, accesul vizitatorilor în unitate se va face strict în intervalul orar 14,00 - 17,00, cu limitare 1 persoană/ bolnav, iar pentru secţiile cu risc, accesul este total restricţionat.
La sfârşitul lunii ianuarie, un copil de un an şi două luni din judeţul Satu Mare a murit la o clinică din Cluj, infectat cu A/H1N1, iar un bărbat de 36 de ani a fost internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean (SJ) Satu Mare. Bărbatul de 36 de ani a contactat virusul în Germania şi a intrat în ţară prin Timişoara.
Potrivit MS, în ţară, în săptămâna 31 ianuarie - 6 februarie, au fost confirmate 45 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Arad 13, Iaşi 13, Bucureşti 8, Constanţa şi Hunedoara câte 6.
Au fost înregistrate şi 5 decese la cazuri confirmate cu gripa A/H1N1: 2 decese în Bucureşti (la grupele de vârstă 55 şi 33 ani) şi câte 1 deces în judeţele Brăila (37 ani), Alba (15 ani) şi Hunedoara (51 ani).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Galaţi: Suspiciune de gripă nouă O femeie, de 34 ani, din Tecuci, a fost internată, miercuri, în stare gravă, în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, cu sindrom respirator acut, afecţiune provocată de un virus gripal agresiv, posibil chiar cel al gripei noi A/H1N1, a declarat,...
Două noi cazuri de gripă nouă confirmate în Timiş Timişoara, 8 feb /Agerpres/ - Două noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Timiş, unul dintre pacienţi fiind tratat acasă, iar cel de-al doilea, în spital, fiind în stare gravă.
Satu Mare: Un copil de un an a murit din cauza gripei noi Un copil de un an şi două luni din judeţul Satu Mare a murit la o clinică din Cluj infectat cu AH1N1 iar un bărbat de 36 de ani se află internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean (SJ) Satu Mare.
Iaşi: Bărbat diagnosticat cu gripă nouă, internat la terapie intensivă Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, miercuri, existenţa primului caz de gripă nouă înregistrat în judeţ de la începutul anului.
Satu Mare: Suspiciunea de gripă nouă nu se confirmă Femeia internată în stare gravă la Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare nu este infectată cu virusul AH1N1, arată rezultatul analizei probelor biologice efectuate la Institutului Naţional Cantacuzino.