Cele mai citite
 


Radu Mazăre: Am dat hotărâre pentru închiderea magazinelor de etnobotanice, dar nu ştim cum se poate aplica
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat în legătură cu un proiect prin care se interzice funcţionarea magazinelor care comercializează etnobotanice şi care a fost votat joi de consilierii locali că nu ştie cum se va putea aplica din punct de vedere legal, dar că l-a iniţiat din cauza presiunii mediatice.
''Am avut însă atâtea întrebări de la ziarişti, că de ce noi nu le interzicem, chiar dacă eu spuneam că nu avem temei legal, că eu nu autorizez magazine şi, ca atare, nu pot să interzic magazinele. Nici nu ştiu cum să definesc aceste substanţe, că n-am specialişti la primărie. Nu ştiu dacă un pliculeţ este de ceai sau de etnobotanice, că este o definiţie care nu este stabilită de lege. Dar am spus, ca să n-avem discuţii, să nu pară cuiva că eu aş fi interesat de vânzarea acestor etnobotanice, dăm hotărâre de consiliu. Dar nu ştim cum se poate aplica. Pe mine nu mă interesează. Mă interesează sportul şi fetele. Drogurile, nu. (...) Nu ştiu cum vor fi închise, care este calea legală, urmează să mai studiez'', a afirmat edilul Constanţei.
În opinia lui Radu Mazăre, interzicerea vânzării etnobotanicelor se poate face ''dintr-un condei'', de la Bucureşti.
''Atâta vreme cât nu poţi să vinzi nicăieri marijuana, cocaină sau orice alt tip de drog, pentru că sunt substanţe interzise şi vine poliţia şi te umflă, la fel ar trebui procedat şi cu aceste etnobotanice'', a precizat primarul Constanţei.
Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre votat de consilierii locali a fost făcut după un model ''luat'' de la prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, potrivit căruia s-a interzis, şi în alte judeţe, funcţionarea magazinelor care comercializează etnobotanice.
''Dar cum anume s-o aplicăm legal, nu ştiu. Ştiu doar că la Braşov s-a votat o hotărâre similară şi Consiliul Local este plin de procese. Dacă ne vor da în judecată, i-am transmis prefectului că o să-l chem şi pe el parte în proces'', a afirmat Radu Mazăre.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Patrula antidrog în şcoli - un proiect judeţean în care sunt implicaţii elevii şcolilor din judeţ Instituţia Prefectului Braşov, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au încheiat acordul de parteneriat în vederea implementării proiectului judeţean "Patrula Antidrog în Şcoli", se arată într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de biroul de presă al...
Braşov: Construcţia aeroportului şi cea a spitalului regional, proiecte locale de mare importanţă pentru autorităţile locale Prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Veştea, primarul George Scripcaru şi deputatul PNL de Braşov, Gabriel Andronache, au făcut apel miercuri, într-o conferinţă de presă comună, la toţi parlamentarii de Braşov să susţină adoptarea legii de clarificare...
Primarul Neculai Onţanu iniţiază un proiect de lege împotriva etnobotanicelor Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a anunţat, joi, la o întâlnire cu familiile unor tineri care consumă etnobotanice, că doreşte să formeze un grup de lucru pentru a elabora un proiect de lege împotriva comercializării acestor produse.
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializării şi distribuirii etnobotanicelor Un proiect de hotărâre care vizează stabilirea unor măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a tineretului din judeţul Gorj a fost aprobat, joi, de consilierii judeţeni.
Timiş: Consilierii PDL vor să se pună lacăt pe magazinele 'de vise' Democrat-liberalii din Consiliul Local Timişoara (CLT) vor închiderea tuturor magazinelor 'de vise' din oraş, iniţiind şi un proiect de hotărâre de consiliu local care să stopeze vânzarea de plante etnobotanice.