Cele mai citite
 


Medicii de familie sunt decişi să recurgă la măsuri de protest
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie sunt decişi să recurgă la mai multe măsuri de protest, începând cu depunerea de cereri de certificate de conformitate în vederea practicării acestei specialităţi acolo unde sunt recunoscuţi şi respectaţi, până la nesemnarea contractelor, notificare la contract sau chemare în instanţă, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, AGERPRES.
Reprezentanţii medicilor de familie consideră că o consultare cu autorităţile nu mai este utilă, întrucât nu s-a respectat nimic din ce s-a discutat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), indiferent câte argumente au fost la Contractul-cadru.
'Ministerul Sănătăţii nu ne-a consultat niciodată, încălcând Protocolul din 7 aprilie 2010. Nu a existat niciun fel de dialog, deşi am pus la dispoziţie întreaga noastră disponibilitate, trimiţând, conform principiului transparenţei decizionale, la Ministerul Sănătăţii, observaţiile noastre la toate proiectele afişate. Nu am fost niciodată invitaţi la dezbaterile privind proiecte de legi care ne privesc în mod direct', susţin aceştia.
Situaţia medicinei de familie din România, avalanşa de legi şi proiecte de legi apărute fără o minimă consultare, impunerea informatizării sistemului pe banii medicilor, dispariţia sporurilor de zone izolate, scăderea dramatică a veniturilor cabinetelor cu 52% din 2008 încoace sunt motive pentru care medicii de familie au decis să ia o atitudine comună în faţa decidenţilor sistemului.
În aceste condiţii, Societatea Naţională de Medicina Familiei va organiza, sâmbătă, 12 februarie, ora 14, la Clubul Medicilor din incinta Spitalului de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'', o conferinţă de presă în care va fi prezentată 'situaţia jalnică a sănătăţii în România, bulversarea generală, de la toate nivelurile sistemului medical, care afectează profund sănătatea oamenilor, care constituie pentru medicii de familie un motiv real de profundă îngrijorare', se arată în comunicat.
La conferinţa de presă vor fi prezenţi toţi reprezentanţii medicilor de familie din România, atât din Societatea Naţională de Medicina Familiei, cât şi din Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România şi din Colegiul Medicilor din România, dar vor fi invitaţi şi reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, ai Alianţei Pentru Sănătate din România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
Medicii de familie vor avea plafon, prin reintroducerea bugetului orientativ Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMFR) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că se delimitează hotărât de măsurile pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) vor să...
CMR: MS şi CNAS au creat un focar conflictual în sistemul sanitar Colegiul Medicilor din România (CMR) şi-a manifestat marţi indignarea faţă de faptul că Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar fi creat un 'focar conflictual' în sistemul românesc de sănătate, prin contractul-cadru privind asistenţa medicală în sistemul de asigurări...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...
Dolj: Medicii de familie solicită un act adiţional şi pentru luna iunie Medicii de familie din România solicită un act adiţional la actualul contract-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi pentru luna iunie, perioadă în care să poată studia normele noului contract-cadru după ce acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial.