Cele mai citite
 


Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializării şi distribuirii etnobotanicelor
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un proiect de hotărâre care vizează stabilirea unor măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a tineretului din judeţul Gorj a fost aprobat, joi, de consilierii judeţeni.
Acest document prevede interzicerea comercializării, deţinerii şi distribuirii plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel, care aduc atingere dezvoltării fizice şi morale a tinerilor sau pun în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, ordinea şi liniştea publică pe o rază de 2.000 de metri faţă de unităţile de învăţământ şi alte spaţii destinate procesului de învăţământ, bazelor şi complexelor cultural-sportive, parcurilor şi locurilor de agrement din judeţul Gorj.
Iniţiatorii acestui proiect de hotărâre consideră că numărul mare de persoane care se prezintă la spital în urma consumului de plante etnobotanice dovedeşte gradul înalt de pericol pentru sănătate al acestor produse ce au în componenţă plante şi substanţe cu proprietăţi psihoactive.
Potrivit unei informări semnate de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, comisarul şef Salvador Caragea, în prezent, pe raza judeţului funcţionează un magazin care are ca obiect de activitate vânzarea de produse etnobotanice. La punctul de lucru al societăţii, lucrătorii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO), împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, dar şi ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat mai multe acţiuni şi controale, ocazie cu care au fost ridicate plicuri cu produse oferite la vânzare. Aceste probe au fost înaintate Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, rapoartele de constatare tehnico-ştiinţifică trimise neindicând prezenţa vreunui drog interzis.
Pentru combaterea consumului de plante etnobotanice, IPJ Gorj a inclus în itinerariul de patrulare al efectivelor de ordine publică zonele pretabile desfăşurării comerţului şi consumului de plante etnobotanice, iar ofiţerii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară o serie de activităţi în comunitate pentru popularizarea măsurilor legale prevăzute pe această linie în unităţile de învăţământ şi prin intermediul mass-media locală.
La nivelul judeţului Gorj nu a fost înregistrat niciun caz de consum de etnobotanice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializării etnobotanicelor în Târgu-Jiu Consilierii locali au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotărâre care prevede interzicerea comercializării plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Târgu-Jiu.
Gorj: Magazin de etnobotanice, depistat de poliţişti în centrul municipiului Târgu-Jiu Târgu-Jiu, 16 feb /Agerpres/ - Reprezentanţii Poliţiei Locale din Târgu-Jiu au depistat în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu un magazin care comercializa etnobotanice, sub acoperirea de îngrăşământ pentru plante.
Comercializarea etnobotanicelor va fi interzisă în municipiul Botoşani Comercializarea de plante şi substanţe etnobotanice în municipiul Botoşani va fi interzisă, în baza unui act normativ emis de autorităţile locale.
Botoşani: Consiliul Local interzice vânzarea etnobotanicelor Comercializarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Botoşani va fi interzisă, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul Local.
Suceava: Parteneriat internaţional în lupta antidrog Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a devenit membru al Reţelei Internaţionale de Promovare a Incluziunii Sociale, Egalităţii de Şanse şi Combatere a Sărăciei 'Street Children Network Europe'.
Satu Mare: Magazinele de etnobotanicele, interzise în apropierea şcolilor Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat în cadrul şedinţei de joi un proiect de hotărâre care prevede interzicerea magazinelor de plante etnobotanice pe o rază de doi kilometri de şcoli.