Cele mai citite
 


Cluj: Mai multe asociaţii cer menţinerea unor spaţii verzi în PUG-ul oraşului
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe asociaţii care activează în domeniul mediului au depus, joi, o sesizare la Primăria Cluj-Napoca pentru a cere ca anumitor spaţii verzi din oraş să nu li se schimbe regimul de încadrare în Planul Urbanistic General.
'Vom depune o sesizare la primărie să păstreze câteva terenuri ca spaţii verzi, mai ales că în fostul Plan Urbanistic General aşa erau trecute. În cartierul 'Zorilor', de exemplu, terenul menţionat în PUG este singura posibilitate de spaţiu verde şi ar trebui ca acolo să se facă un parc. Din păcate, copiii clujeni, dacă se construieşte ceva acolo, nu vor avea unde să se joace', a afirmat Adi Dohotaru, secretarul Grupului pentru Acţiune Socială.
De asemenea, reprezentanţii asociaţiilor mai cred că cei 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, care de altfel reprezintă şi norma europeană la care ar trebui să se alinieze oraşele din România, sunt o cifră valabilă doar pe hârtie.
'S-au numărat şi spaţiile verzi de prin curţi, peluzele, firele de iarbă din cimitire. S-a forţat din condei. Datele oficiale ale Agenţiei de Protecţie, care şi alea erau cosmetizate, vorbeau de vreo 9 metri pătraţi pe cap de locuitor şi peste un an am crescut brusc la zeci de metri pătraţi. Nu cred că sunt realmente mai mult de 10 metri pătraţi', a declarat?şi Radu Mititean, directorul executiv al Clubului de Cicloturism Cluj-Napoca.
Acesta a mai spus că în cazul în care acelor spaţii li se va schimba încadrarea, vor contesta Planul Urbanistic General în instanţă.
La rândul său, primarul a declarat că în locul acelor zone se vor crea alte spaţii verzi.
'Consider că orice plan urbanistic nou are în vizor reglementarea anumitor aspecte. Sunt sigur că mare parte din spaţiile verzi care erau prinse în fostul plan urbanistic general erau aproape irealizabile, iar altele sunt noi şi vor fi marcate ca spaţii verzi noi', a spus primarul.
Sesizarea a fost depusă de Asociaţia Ecologistă Floarea de Colţ, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, Clubul de Cicloturism Cluj-Napoca, Clubul de Mişcare pentru Sănătate şi altele.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Spital privat de recuperare, deschis printr-o investiţie de 10 milioane de euro În localitatea clujeană Suceagu, în apropiere de Cluj-Napoca, a fost inaugurat, joi, cel mai mare spital privat de recuperare din România, Polaris Medical, printr-o investiţie privată de 10 milioane de euro.
Cluj: Un proiect destinat medicilor români în chirurgie cardiacă infantilă ar putea fi susţinut prin POSDRU Sume de bani care provin din programul destinat dezvoltării resurselor umane - POSDRU - din exerciţiul bugetar 2007-2014 ar putea fi folosite pentru specializarea unor tineri medici români în chirurgia cardiacă infantilă, a anunţat miercuri, la Cluj-Napoca, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici...
Cluj: Terapie prin gătit pentru copiii abuzaţi, la InkChef Academy O platformă integrată care oferă seminarii de gătit, precum şi workshop-uri terapeutice destinate, pentru început, copiilor abuzaţi, şi care reprezintă o premieră pentru România, a fost lansată joi de chef Paul Siserman.
Cluj: În România, sunt 35 de 'Spitale prietene ale copilului' Cluj-Napoca, 22 feb /Agerpres/ - Un număr de 35 din cele 204 maternităţi din România sunt active în reţeaua UNICEF 'Spital prieten al copilului', iar o treime din naşteri au loc în aceste unităţi sanitare.
Cluj: A fost inaugurat primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România Primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România a fost inaugurat, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, noua unitate fiind realizată în urma unei investiţii din fonduri proprii de aproximativ 4,5 milioane de euro.
Cluj: Studenţii la Psihologie vor să amenajeze în spitale spaţii destinate terapiei cu animale Asociaţia Studenţilor Psihologi din România (ASPR) intenţionează să implementeze un proiect prin care să construiască într-un spital de copii din Cluj un spaţiu în care să facă terapie cu ajutorul animalelor.