Cele mai citite
 


Tulcea: Parlamentarii PSD contestă reorganizarea spitalelor, propusă de Ministerul Sănătăţii
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentarii tulceni ai PSD se alătură demersurilor iniţiate atât de autorităţile sanitare, cât şi de primari şi autorităţi judeţene pentru ca intenţia Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea sistemului spitalicesc să nu fie pusă în practică în judeţ.
Senatorul PSD, Trifon Belacurencu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Centrul de sănătate din Sulina este important pentru populaţia din Delta Dunării, în condiţiile în care din cauza vremii sau a stării de sănătate a pacienţilor nu se poate ajunge în timp util la Tulcea cu un elicopter sau cu o barcă.
'Vom susţine demersurile conducerii centrului de sănătate şi pe această temă voi avea o interpelare în prima şedinţă a Senatului şi vom face tot ce este posibil pentru a se ţine cont de părerea autorităţilor locale şi sanitare', a afirmat parlamentarul social-democrat.
Senatorul Belacurencu a apreciat intenţia primăriei oraşului Măcin de a înfiinţa o organizaţie neguvernamentală pentru a atrage fonduri de la comunele învecinate, sumele urmând să fie alocate unităţii spitaliceşti din urbe.
'Dacă în 50 de ani un singur om este salvat de la moarte de Centrul de la Sulina, de exemplu, acel centru merită să fie susţinut', a menţionat senatorul PSD, Trifon Belacurencu.
La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Horia Teodorescu, a declarat că duminică va fi prezent la protestul cadrelor sanitare angajate ale spitalului din oraşul Babadag care nu doresc transformarea unităţii într-un centru social.
'Marea problemă este că lăsăm descoperite din punctul de vedere al asigurării cu servicii medicale zone întinse şi nu punem nimic în loc', a afirmat deputatul Teodorescu.
Potrivit intenţiei Ministerului Sănătăţii, Spitalul orăşenesc Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina urmează să fie reprofilate, propunerea autorităţilor naţionale fiind contestată atât de autorităţile judeţului, cât şi de cadrele sanitare. În semn de nemulţumire faţă de această intenţie, cadrele sanitare din oraşul Babadag vor organiza duminică, începând cu ora 11,00, un protest în faţa Primăriei oraşului, luni urmând să fie înaintate memorii atât Prefecturii judeţului Tulcea, cât şi premierului Emil Boc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
Botoşani: Senatorul Viorel Marcu îi cere ministrului Sănătăţii să renunţe la reorganizarea spitalelor Botoşani, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Gheorghe Marcu, cere ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, să renunţe la măsura reorganizării spitalelor. Marcu susţine că spitalele din judeţul Botoşani, care sunt incluse în programul...
Galaţi: PSD consideră haotică iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, şi fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, au criticat, joi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale, despre care au spus că este una haotică pentru că nu se ţine cont de niciun criteriu...
Tulcea: Acord inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de specialişti din domeniul sănătăţii Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Iulian Chiriac şi reprezentanţi ai unor instituţii din Tulcea, Constanţa şi Bucureşti au semnat, vineri, la Tulcea, un acord de colaborare inter-instituţional pentru derularea unui program cu scopul acoperirii deficitului de medici cu care se confruntă judeţul...
Nicolae Bănicioiu (PSD): Estimez că numărul deceselor în spital va creşte extraordinar de mult în 2011 Deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că decizia de reducere a numărului de spitale prin comasarea acestora va determina o pierdere a unui număr important de medici din sistem, o îngreunare a accesului omului de rând la sistemul de urgenţă, dar şi o creştere a deceselor în spital faţă de...
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.