Cele mai citite
 


Mehedinţi: Primul caz de infecţie cu virusul AH1N1
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul caz de îmbolnăvire în 2011 cu virusul gripei AH1N1 din judeţul Mehedinţi a fost diagnosticat la o femeie de 45 de ani din comuna Brezniţa de Ocol, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul primar al Direcţiei pentru Sănătate Publică, Cristina Chiriloiu.
Conform datelor primite de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mehedinţi, unde bolnava a urmat tratamentul, aceasta a intrat în contact cu o rudă în timpul unei călătorii în străinătate.
'Imediat după ce am primit rezultatul analizelor medicale efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, care a confirmat existenţa virusului AH1N1, pacienta a fost izolată şi supusă tratamentului adecvat', a precizat Chiriloiu.
Potrivit sursei citate, în judeţul Mehedinţi au fost vaccinate contra gripei 17.309 persoane, ceea ce reprezintă utilizarea a 90% din dozele repartizate unităţilor spitaliceşti şi medicilor de familie din teritoriu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Un bărbat a murit, iar altul se află în stare critică, după ce s-au infectat cu virusul AH1N1 Un arădean în vârstă de 42 de ani a murit, iar un altul se află internat în stare critică, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce amândoi au fost infectaţi cu virusul AH1N1, la amândoi apărând complicaţii pe fondul unor alte afecţiuni de care sufereau, între care obezitatea morbidă.
Mehedinţi: Peste 3,8 milioane lei decontaţi de CJAS pentru servicii medicale efectuate în străinătate de asiguraţi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a decontat în străinătate în 2015 facturi emise de unităţi spitaliceşti în valoare de 3.895.000 lei, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Radu Barbu.
Arad: A fost confirmat primul caz de gripă AH1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad informează că a fost confirmat un caz de gripă AH1N1, primul caz de acest fel confirmat în acest judeţ. 'Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa primului caz de infecţie cu virusul gripal AH1N1, în judeţul Arad. Virusul este unul de import' Italia, fiind depistat...
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.
Mehedinţi:Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a primit sponsorizări în valoare de aproximativ 750.000 lei În anul 2012 Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin a primit sponsorizări de la diferite entităţi economice din ţară şi străinătate în valoare de 747.870 lei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul Nicoleta Manu.
Arad: Un al doilea bolnav infectat cu virusul AH1N1 a decedat la SCJU Un al doilea bolnav infectat cu virusul AH1N1 a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad, duminică seară, după ce s-a aflat internat timp de o săptămână într-o rezervă a secţiei Anestezie, Terapie Intensivă a spitalului, informează dr Adrian Wiener, purtător de cuvânt al SCJU Arad.