Cele mai citite
 


Tulcea: Protest pentru menţinerea Spitalului orăşenesc Babadag
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cadrele medicale din Spitalul orăşenesc Babadag, membre ale sindicatului Sanitas, protestează duminică, începând cu ora 11,00, faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea într-un centru social.
La protest participă atât angajaţii unităţii spitaliceşti, cât şi cei ai centrelor de asistenţă socială din Zebil şi Sarichioi, membri ai sindicatului Sanitas din Tulcea, locuitori ai oraşului şi primarul oraşului Babadag, Ion Dardac.

'Spitalul Babadag deserveşte încă 12 localităţi şi numai luna trecută am avut trei întâlniri cu autorităţile judeţene pentru a păstra unitatea spitalicească. Sperăm să găsim soluţii astfel încât spitalul să fie păstrat', a declarat primarul Ion Dardac.

La rândul său, directorul unităţii spitaliceşti din oraş, Mustafa Latif, s-a arătat nemulţumit din cauza intenţiei autorităţilor naţionale în condiţiile în care instituţia nu are datorii.

'Am încercat continuu să îmbunătăţim calitatea actului medical. Am muncit să creem condiţii hoteliere extraordinare. Avem aparate de aer condiţionat în toate saloanele, este curat, pacienţii noştri nu cumpără medicamente, hrana este satisfăcătoare şi nu văd motive pentru desfiinţarea acestui spital care nu creează probleme şi nu are datorii', a declarat directorul unităţii spitaliceşti, Mustafa Latif.

Protestul va fi urmat luni de depunerea la Prefectura judeţului a unui memoriu al comunităţii Babadag cu privire la intenţia Ministerului Sănătăţii, un exemplar al acestuia urmând să fie transmis şi premierului Emil Boc.

Spitalul din Babadag numără 60 de angajaţi, are circa 35 de paturi, iar numărul pacienţilor de anul trecut a fost de aproximativ 4.500.

În 2010, unitatea spitalicească a beneficiat de sprijin financiar din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România în vederea modernizării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Medicii spitalului din Babadag anunţă proteste Cadrele medicale din Spitalul din oraşul Babadag, membre ale sindicatului Sanitas, vor să organizeze duminică, începând cu ora 11,00, un protest în semn de nemulţumire faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea într-un centru pentru bătrâni.
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Tulcea: Singura leprozerie din România, transformată în centru de îngrijiri paleative Ultima leprozerie din Uniunea Europeană care funcţionează la Tichileşti, judeţul Tulcea, ar putea fi transformată într-un centru de asistenţă socială sau de îngrijiri paleative, în acest sens Direcţia de Sănătate Publică (DSP) începând discuţiile cu ministerul de resort.
Sindicaliştii de la SANITAS au încheiat pichetul din faţa Ministerului Sănătăţii Cei aproximativ 100 de membri ai Federaţiei SANITAS din România care au pichetat luni, de la ora 10,00, sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, au încheiat la ora 12,00 acţiunea revendicativă, fără să se înregistreze niciun fel de incidente.
Sindicaliştii de la Sanitas continuă, marţi, acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii Membrii Federaţiei Sanitas din România vor continua marţi, între orele 10,00 şi 12,00, acţiunea de pichetare a sediului Ministerul Sănătăţii din Bucureşti, solicitând în principal creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând 1 iulie, şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate...
Sindicaliştii de la Sanitas continuă, miercuri, acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii Membrii Federaţiei Sanitas din România vor continua miercuri, între orele 10,00 şi 12,00, acţiunea de pichetare a sediului Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, solicitând în principal creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând 1 iulie, şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate...