Cele mai citite
 


Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme: Zeci de spitale vor putea primi finanţare pentru informatizare
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În jur de 40 de spitale vor putea primi finanţare în vederea informatizării, respectiv maximum 400.000 de euro pe proiect, bani nerambursabili, în cadrul Operaţiunii e-Sănătate local, a declarat sâmbătă 12 februarie ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia (centru).
Acesta a subliniat că, pe primul apel, au fost deja semnate contracte de finanţare în valoare totală de 15 milioane de euro şi că urmează în curând lansarea celui de-al doilea apel, suma disponibilă fiind tot de 15 milioane de euro.

Aceste proiecte cuprind atât componenta hardware şi software de bază, instruirea personalului, soft de aplicaţii, respectiv internet, acces la broadband.

Ministrul a arătat că există şi e-Sănătate central, cu e-Fişa pacientului şi Reţeta electronică, un program de 42 de milioane de euro, dezvoltat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Valerian Vreme a semnat sâmbătă la Alba Iulia un contract de finanţare al unui proiect în valoare de peste un milion şi jumătate de euro, intitulat ''Sistem informatic pentru implementarea modelului de management al relaţiei cu cetăţenii (CRM) în administraţia publică locală prin servicii electronice moderne''. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Valerian Vreme: Zeci de spitale vor putea primi finanţare pentru informatizare În jur de 40 de spitale vor putea primi finanţare în vederea informatizării, respectiv maximum 400.000 de euro pe proiect, bani nerambursabili, în cadrul Operaţiunii e-Sănătate local, a declarat sâmbătă ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, într-o conferinţă de presă...
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...