Cele mai citite
 


Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
'Am dorit astăzi să văd investiţiile pe care le-a făcut Ministerul Sănătăţii în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, investiţii care anul trecut s-au ridicat la 8,7 milioane de lei, investiţii importante dar, din punctul nostru de vedere, justificate având în vedere şi importanţa şi tradiţia medicală a Târgu Mureşului pe harta ţării, nu numai pe această zonă a României. Pe de altă parte, indicatorii foarte buni ai acestui spital', a declarat Cseke.
Acesta a arătat că prin reabilitările executate din suma de 8,7 milioane de lei alocată SCJU Târgu Mureş pe anul 2010, în această unitate spitalicească nu mai există secţie care să nu fi fost reabilitată de la construcţia şi predarea clădirii.
'Sigur, mai sunt multe lucruri de făcut pe care noi le vom susţine în continuare, pentru că Târgu Mureşul merită a fi susţinut. Pot să vă spun că anul trecut împreună cu investiţia care am susţinut-o şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, care este a Consiliului Judeţean, care şi acolo s-a ridicat la 57 de miliarde de lei (vechi -n.r.) bani alocaţi de MS la care şi CJ şi-a adus un aport important. Practic la aceste două spitale din Târgu Mureş investiţia Ministerului Sănătăţii investiţia a fost de 144 miliarde de lei vechi care este, eu cred, o sumă importantă din care cred că se văd şi rezultatele', a afirmat ministrul.
Attila Cseke a afirmat că în acest an ministerul are în proiect investiţii mult mai mari pentru centrul medical Târgu Mureş, întrucât prin programul Băncii Mondiale se va amenaja o nouă Unitate de Primiri Urgenţe în valoare este de aproape 1 milion de euro, la care se adaugă dotările şi aparatură pentru această UPU de peste 1 milion de euro.
'Dorim de la toamnă să pornim acea reabilitare a secţiei de Obstetrică Ginecologie, de asemenea în cadrul acelei investiţii de dotări cu aparatură la UPU este prevăzută şi achiziţionarea unui computer tomograf şi cu care, împreună cu cele care s-au alocat deja anul acesta şi anul trecut, celelalte două fiind la SCJU, practic în doi ani de zile este finanţată achiziţia a trei computere tomograf la cele două spitale. Sigur, unele trebuiau înlocuite, altele sunt absolut necesare', a afirmat ministrul.
Ministrul a spus că SCJU Târgu Mureş este cel mai performant spital din România, în afara institutelor specializate, şi că MS va dirija în continuare investiţiile către centrele de performanţă.
'Vom susţine aceste investiţii pentru că eu cred că investiţiile trebuie direcţionate în zonele în care sunt specialişti foarte buni, în care pacienţii pot fi mai mulţumiţi. Şi trebuie să recunosc, mai puţine investiţii în locaţiile, unităţile sanitare, care dau un tratament mai puţin complex, chiar dacă acest lucru nemulţumeşte pe unii. Eu cred că trebuie să dăm şansa pacientului de a fi vindecat în condiţii europene, cu dotări europene şi să nu mai păcălim pacientul cu spitale mai mici în care eventual internăm bolnavul şi dacă este urgent peste câteva ore îl transferăm tot aici, la SCJU şi tot aici trebuie să îi salvăm viaţa. Este mult mai corect să îl aduci direct la SCJU decât să îl ţii î ;n locaţii în care atât dotările, cât şi personalul nu este atât de bine pregătit', a afirmat ministrul.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat, vineri, la SCJU Târgu Mureş Blocul Operator Chirurgie Pediatrică, Clinica Medicală II, Clinica Neurologie II şi Clinica de Neurochirurgie şi a efectuat o vizită la şantierul viitorului SMURD, lucrare finanţată din fonduri de la Banca Mondială.
Attila Cseke a mai vizitat şi Clinica de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, unde Ministerul Sănătăţii va aloca 3,7 milioane de lei în acest an pentru aparatură, iar CJ Mureş va aloca suma de 195.000 lei reprezentând 5% din valoarea totală.
Cseke a mai inaugurat şi secţiile ATI şi Gastroenterologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi a vizitat Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală dotat cu un tomograf în valoare de 1,4 milioane de lei din fondurile Ministerului Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SCJU Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară, în urma unei investiţii în valoare de 5 milioane de lei, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an, marţi fiind inaugurate cinci blocuri operatorii la clinicile Chirurgie I, Chirurgie II, Ortopedie, Chirurgie Plastică şi Ginecologie, după reabilitare.
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.