Cele mai citite
 


Mureş: Ministrul Cseke Attila promite reanalizarea comasării spitalelor
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că procesul de reorganizare a spitalelor din România va continua, însă a adăugat că lista cu propunerile de comasare a unităţilor sanitare va fi reanalizată.
''Nu doresc acum să comentez situaţia vreunui spital sau al altuia, o să le analizăm din nou, dar în mod cert procesul de reorganizare merge înainte. Analiza merge înainte, nu am spus că nu vor putea fi eventuale modificări în funcţie de reanalizarea fiecărui judeţ şi a fiecărei situaţii de la spitale, dar din punctul meu de vedere, acest proces trebuie făcut, chiar dacă este extrem de dureros, extrem de nepopular, şi , sigur, nu m-am făcut iubit pentru această propunere'', a spus ministrul.
Cseke Attila a susţinut că este mult mai corect să se aducă finanţări şi să concentreze resurse umane în centre de genul celui din Târgu Mureş, ''decât să ţii bolnavii în spitale mai mici, unde tratamentul aplicat este mult simplificat''.
''Noi am făcut o analiză, după cum aţi văzut, am dat două liste pe propuneri de comasări de reprofilări pe care Ministerul Sănătăţii le propune. Susţin această măsură în continuare. Sigur, am primit foarte multe observaţii, memorii, dacă vreţi, şi foarte multe delegaţii de primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene şi aşa mai departe, i-am primit şi au depus memoriile. Vom mai face o analiză, în mod cert, cu privire la fiecare judeţ şi cu privire la situaţia fiecărui spital, dar procesul în mod cert merge înainte şi el trebuie făcut'', a accentuat ministrul.
Acesta a subliniat că va continua măsura reorganizării atât timp cât este ministru al Sănătăţii, pentru că ''trebuie privit pacientul''.
''Acolo unde nu ai linii de gardă sau ai o singură linie de gardă, din punctul nostru de vedere, este o problemă de tratament'', a mai susţinut Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Ministrul le-a prezentat şefilor Direcţiilor de Sănătate proiectul de reducere a funcţiilor de conducere Târgu Mureş, 28 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat vineri, la Târgu Mureş, în cadrul întâlnirii cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, proiectul de reorganizare a acestora, care presupune renunţarea la 84 de funcţii de conducere.
Mureş: Cel mai modern spital privat din ţară, inaugurat de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat, joi, la Târgu Mureş, cel mai modern spital privat din ţară, Nova Vita Hospital, realizat în urma unei investiţii totale de 15 milioane de euro, suportată de omul de afaceri Virgil Mailat.
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministerul Sănătăţii prezintă săptămâna viitoare noua structură a direcţiilor de sănătate publică, susţine Eugen Nicolăescu Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că săptămâna viitoare ar putea fi prezentată noua structură organizatorică a direcţiilor de sănătate publică de la nivelul judeţelor, care să intre în vigoare după 1 noiembrie, potrivit căreia...
Mureş: Cseke Attila - Am făcut pasul pe care nimeni nu a reuşit să-l facă în Sănătate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că a fost 'consternat' de situaţia ministerului la momentul în care a preluat mandatul, susţinând că nimeni nu ar fi putut face ordine în sistemul sanitar în doar şase luni.