Cele mai citite
 


Neamţ: Operaţiune de salvare a unui bebeluş de 2 luni, cu ajutorul a două elicoptere SMURD
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O acţiune de salvare contra-cronometru a unui bebeluş în vârstă de 2 luni, care s-a născut cu grave malformaţii cardiace, s-a derulat, vineri, cu sprijinul autorităţilor din judeţele Iaşi, Neamţ şi Mureş.
Elicopterul SMURD care deserveşte judeţele Moldovei a preluat bebeluşul şi pe mama acestuia de la Iaşi şi i-a transportat până la Piatra Neamţ, unde a aterizat pe stadionul din localitate. De aici, aceştia au fost preluaţi de elicopterul SMURD de la Mureş, bebeluşul urmând să fie supus unei intervenţii chirurgicale la Târgu Mureş.
Potrivit medicilor implicaţi în această acţiune de salvare, soluţia transbordării mamei şi a copilului s-a făcut deoarece elicopterul SMURD de la Iaşi este singurul care deserveşte zona Moldovei, iar în caz de necesitate, orice acţiune ar fi fost blocată 6 ore. Din acest motiv, s-a luat decizia ca de la Mureş să fie trimis un alt elicopter, astfel încât toate intervenţiile să poată fi acoperite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bebeluş născut cu malformaţii, adus la Iaşi cu elicopterul SMURD Echipajul medical de pe elicopterul SMURD Iaşi a salvat miercuri viaţa unui copil născut în urmă cu o zi la o maternitate din municipiul Oneşti.
Accidente în care au fost implicate elicoptere SMURD - cronologie (2003-2016) Un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit, joi, 2 iunie, în timp ce se îndrepta spre Cahul, Republica Moldova, pentru a prelua un pacient. Tragedia s-a produs în raionul Cantemir, satul Haragîs, într-o zonă împădurită. Potrivit primelor informaţii la bordul aparatului se aflau patru persoane. Cel puţin una...
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Neamţ: Două elicoptere SMURD au preluat doi fraţi opăriţi cu apă clocotită Două elicoptere SMURD au preluat joi, de la Piatra-Neamţ, doi fraţi în vârstă de un an, respectiv trei ani, care s-au opărit după ce au tras de pe foc o oală cu apă clocotită.
Mureş: Un nou-născut din Iaşi cu probleme cardiace multiple ar putea fi operat la Târgu Mureş Un nou-născut de trei săptămâni, care are probleme cardiace multiple, a fost transportat luni cu elicopterul SMURD de la Iaşi la Târgu Mureş unde urmează cel mai probabil să fie supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de Adulţi şi...