Cele mai citite
 


Doar 56 de fetiţe, vaccinate împotriva HPV în judeţul Galaţi
miercuri, 10 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Galaţi -  Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Galaţi a anunţat, miercuri, că doar 56 de fetiţe dintre cele 2.144 au fost vaccinate împotriva Virusului Papiloma Uman (HPV), responsabil pentru 99% din cazurile de cancer de col uterin.

ASP a centralizat datele din 115 dintre cele 228 de unităţi şcolare, unde au fost catagrafiate eleve de clasa a IV-a.

Potrivit directorului adjunct al ASP Galaţi, dr. Costinela Georgescu, la două săptămâni după declaşarea campaniei de vaccinare anti-HPV şi după estimarea parţială a rezultatelor la jumătate dintre şcolile din judeţul Galaţi, 98,8% dintre elevele de clasa a IV-a au refuzat vaccinarea.

,,Până acum, dintre cele 2.144 de eleve de clasa a IV-a catagrafiate au fost vaccinate 56, la alte patru au fost contraindicaţii la vaccinare şi au fost reprogramate, iar în aproape 80 de cazuri părinţii elevelor nu au ajuns deloc până acum la şedinţele cu părinţii şi nu şi-au putut exprima nici refuzul, nici acceptul, în 2.018 cazuri consemnându-se refuzul pe proprie răspundere. Cele mai multe cazuri dintre cele în care s-a acceptat vaccinarea provin din mediul rural. Noi continuăm campania de informare a părinţilor şi, pe măsură ce aceştia se edifică şi îşi dau acceptul, elevele respective sunt reprogramate pentru vaccinare', a declarat Costinela Georgescu

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaccinarea anti-HPV este recomandată de 94% dintre medicii de familie Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) a efectuat un studiu cu privire la profilaxia îmbolnăvirii cu Virusul Papiloma Uman (HPV), la care au participat peste 1.000 de medici de familie din întreaga ţară, se arată într-un comunicat de presă al SNMF.
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Opt tipuri de papiloma virusuri, responsabile de 90% din cazurile de cancer de col uterin Opt tipuri de papiloma virusuri (HPV) sunt responsabile de peste 90% din numărul cancerelor de col uterin diagnosticate în lume, conform unui vast studiu asupra genotipurilor HPV, conform publicaţiei online The Lancet Oncology, transmite AFP.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Cancerul de col uterin, pe locul 2 ca frecvenţă la femei În România, şase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, dar 54% dintre femeile din ţara noastră consideră că nu se pot îmbolnăvi, deşi sunt conştiente de această boală, relevă un studiu realizat de G.f.k, prezentat marţi seară, la dezbaterea organizată de Fundaţia "Renaşterea", cu prilejul...