Cele mai citite
 


Şcoală de vară pe teme legate de HIV/SIDA
marţi, 23 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Patruzeci de tineri infectaţi HIV/SIDA, dar şi tineri sănătoşi din judeţele Iaşi, Constanţa şi Mureş, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani vor participa, în perioada 17-20 iunie, la Bran, în judeţul Braşov, la a opta ediţie a Şcolii de vară pe teme legate de HIV/SIDA, organizată de Fundaţia "Alături de Voi" (ADV) România.

Temele abordate la ediţia din acest an, ce poartă titlul "Împărţim iubirea...Împărţim responsabilitatea!", sunt dezvoltarea tinerilor şi asumarea rolurilor, dezvoltarea de abilităţi în luarea deciziilor, educaţie sexuală şi integrarea profesională a tinerilor, a anunţat ADV România. Alegerea acestor teme este în strânsă legătură cu faptul că se constată o creştere a numărului de persoane care se infectează cu HIV pe cale sexuală - de la începutul anului în Romania fiind diagnosticate un număr de 300 de noi cazuri de infecţie cu HIV, tinerii începând foarte devreme viaţa sexuală şi având mai mulţi parteneri până să ajungă la o relaţie de lungă durată.

ADV România consideră că, în aceste condiţii, trebuie pus accent pe responsabilizarea comportamentului tinerilor, fidelitate, un mod de viaţă sănătos în care sexul protejat să fie o regulă, astfel încât să se prevină transmiterea infecţiei cu HIV şi a altor boli cu transmitere sexuală.

Şcoala de vară se derulează în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, cu sprijinul financiar al Fondului Global de Combatere a HIV/SIDA, TBC şi Malariei. AGERPRES/(Iulia Petre)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Practicile homosexuale, faţa ascunsă a epidemiei de sida în Africa /The Lancet/ Londra, 20 iul /Agerpres/ - Bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu alţi bărbaţi în Africa subsahariană îşi asumă riscuri mari de infectare cu virusul sida /HIV/, dar stigmatizarea căreia îi sunt supuşi le stopează accesul la programele de prevenire, subliniază un studiu britanic realizat...
Bolnavii infectaţi cu HIV/SIDA au rămas fără tratament Suceava, 13 iul /Agerpres/ - Aproximativ o jumătate din bolnavii seropozitivi din judeţul Suceava au rămas fără tratament din cauza subfinanţării sistemului de sănătate.
Şase vedete din Premier League riscă să se îmbolnăvească de SIDA Londra, 13 iul /Agerpres/ - Şase vedete din prima ligă engleză de fotbal aşteaptă cu emoţie rezultatul testelor HIV, după ce toţi au avut raporturi sexuale cu o tânără seropozitivă, informează presa britanică, citată de Agerpres.
ARAS: Sunt condiţii pentru programe de prevenire a HIV în penitenciare Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Directorul executiv al Asociaţiei Române Anti-Sida (ARAS), Maria Georgescu, a afirmat marţi, la o conferinţă, că există condiţii ca în penitenciarele din România să fie aplicate programe solide de prevenire a HIV.
Campanie de informare a liceenilor despre HIV/SIDA Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Preşedintele Fundaţiei Romanian Children's Appeal, Mihai Tociu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Clubul Medicilor din Spitalul Clinic "Dr. Victor Babeş" din Capitală, încheierea "celui mai amplu program de informare pe tematica HIV/SIDA din România"...
Prima Academie Europeană de boli infecţioase şi HIV/SIDA la Bucureşti Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Academia Europeană HIV/SIDA şi de boli infecţioase a fost inaugurată, sâmbătă, în prezenţa ministrului sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.