Cele mai citite
 


Miting împotriva proliferării consumului de droguri
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe instituţii media şi-au anunţat implicarea în campania 'Iubim viaţa' prin participarea la un miting de protest împotriva proliferării consumului de droguri, acţiune care va avea loc luni, 14 februarie, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.
Organizatorul mitingului este Radio ZU, care a şi iniţiat campania 'Iubim viaţa'. Alături de jurnalişti ai acestui post, la miting vor participa colegi ai acestora de la Radio România Actualităţi şi Bucureşti FM, precum şi de la alte instituţii media.
'Implicarea Radio România în acest proiect ('Iubim viaţa' - n.r.) reprezintă un pas înainte spre a informa societatea despre efectele negative ale consumului acestor plante. De altfel, de câteva luni, postul public de radio susţine editorial interzicerea consumului de plante etnobotanice în rândul tinerilor, prin informaţii vizând conştientizarea pericolului la care se expun consumatorii. Radio România Actualităţi şi Bucureşti FM fac apel la factorii de decizie să continue măsurile necesare, legislative şi de asistenţă socială, pentru prevenirea consumului de substanţe psihoactive şi psihotrope, prin verificarea şi închiderea punctelor de comercializare a acestor produse periculoase', se arată într-un comunicat remis vineri de Radio România.
Conform acestuia, o monitorizare realizată recent de Consiliul Europei relevă că România ocupă locul patru în ceea ce priveşte consumul de etnobotanice, după Marea Britanie, Germania şi Olanda. La nivelul întregii ţări există peste 600 de 'magazine de vise', inclusiv în mediul virtual.
Conform statisticilor, vârsta medie a consumatorilor este cuprinsă între 15 şi 18 ani, 60% dintre tinerii români declarând că sunt consumatori de plante etnobotanice, în special de produse de tip 'spice'. Acestea din urmă sunt alcătuite din amestecuri de plante şi substanţe cu efect halucinogen, uneori mai grav decât cel al heroinei sau cocainei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Miting de protest al Asociaţiei Nevăzătorilor din România, săptămâna viitoare, în faţa Guvernului Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) organizează pe 5 martie un miting de protest în faţa Guvernului, prin care cere, printre altele, indexarea indemnizaţiei lunare de handicap şi acordarea de bilete speciale de călătorie.
Constanţa: Miting de protest împotriva construirii unui depozit de deşeuri toxice la Năvodari Aproximativ două mii de persoane au participat, duminică, la Năvodari, la un miting de protest împotriva înfiinţării unui depozit de deşeuri toxice la marginea localităţii.
Miting de protest faţă de situaţia din sistemul de sănătate Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din Romania (COPAC) organizează, luni, un miting de protest faţă de situaţia gravă din Sistemul Public de Sănătate din România.
Argeş: Miting de protest la Piteşti faţă de situaţia sistemului sanitar Peste 100 de persoane participă miercuri, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...