Cele mai citite
 


Giurgiu: Urgenţele medicale din judeţ ar putea fi tratate şi la Ruse, Bulgaria
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Urgenţele medicale din judeţul Giurgiu ar putea fi tratate şi în spitalele din Ruse, Bulgaria. Un protocol de colaborare transfrontalieră în domeniul medical şi al situaţiilor de urgenţă între autorităţile din Giurgiu şi Ruse va fi înaintat ministerelor de Externe din cele două ţări spre avizare, a informat vineri, Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu.
'Iniţiativa a venit în urma unei întâlniri pe care prefectul judeţului Giurgiu, Robert Ioan Cristoi a avut-o în aceste zile cu prefectul Regiunii Ruse, Plamen Stoilov, şi în urma căreia a fost pus la punct de cele două părţi un protocol de colaborare care va fi semnat la sfârşitul lunii martie şi va fi înaintat ministerelor de externe ale celor două ţări pentru avizare', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Giurgiu, Robert Ioan Cristoi.
Astfel, se vor constitui grupuri comune de lucru în domeniul medical şi un altul în domeniul situaţiilor de urgenţă care se vor întâlni lunar pentru a pregăti cadrul legal, iar casele de asigurări sănătate din cele două regiuni, cu avizul forurilor tutelare, vor semna contracte de colaborare pentru decontarea serviciilor medicale de urgenţă.
Ideea de colaborare în domeniul serviciilor medicale de urgenţă a apărut după ce prefectul judeţului Giurgiu, Robert Ioan Cristoi a constatat faptul că anumite urgenţe medicale din judeţ ar putea ajunge mai rapid pentru tratament la Ruse decât în Bucureşti, ca urmare a distanţei mai mici de parcurs.
Pentru ca locuitorii acestor regiuni să beneficieze de cele mai bune servicii medicale de urgenţă, autorităţile locale, cu sprijinul ministerelor din cele două ţări, vor pune la punct un plan comun de acţiune la frontieră, astfel încât tranzitarea frontierei în astfel de cazuri să se efectueze rapid.
Pentru ca o astfel de acţiune să aibă succes, prefectul regiunii Ruse a mai propus şi faptul ca în fiecare regiune, cât mai mulţi cetăţeni, să participe la cursuri de limba română şi bulgară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Prefectul judeţului doreşte o colaborare medicală şi de urgenţă cu regiunea Ruse din Bulgaria Prefectul judeţului Giurgiu, Robert Ioan Cristoi, vrea să reia în această lună discuţiile cu partea bulgară privind realizarea unui protocol de colaborare în domeniul medical cu regiunea Ruse din Bulgaria, deoarece în caz de urgenţe medicale grave, distanţa de parcurs până la Ruse este mai mică decât...
Prefecţii oraşelor Ruse şi Giurgiu se vor întâlni pentru a discuta colaborarea medicală şi de urgenţă Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Prefectul oraşului bulgar Ruse, Plamen Stoilov, a acceptat invitaţia omologului său din Giurgiu, Robert Ioan Cristoi, pentru o întâlnire în cadrul căreia să fie discutată colaborarea transfrontalieră medicală şi de urgenţă, a declarat, joi, pentru AGERPRES...
Giurgiu: Zeci de urgenţe medicale preluate de SMURD după ore de intervenţii şi deplasări pe jos prin zăpadă Echipajele ISU Giurgiu se luptă în continuare cu situaţiile de urgenţă apărute în urma codului portocaliu de viscol şi ninsoare înregistrat pe raza judeţului, în ultimele 24 de ore intervenind în 18 cazuri de urgenţe medicale înregistrate din cauza unor afecţiuni cardiace, hipotermie, insuficienţă r...
România şi Bulgaria au parafat o nouă Convenţie pentru prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit România şi Republica Bulgaria au parafat vineri în şedinţa comună de guvern de la Craiova Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, informează Biroul de presă al Executivului printr-un comunicat remis AGERPRES.
Giurgiu: Oficiali ai Spitalului Judeţean de Urgenţă spun că nu au înştiinţaţi oficial în legătură cu amendarea unor medici Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Giurgiu, Elisabeta Bene, susţine că medicii de la Spitalul Judeţean de urgenţe Giurgiu nu au primit încă un document oficial prin care să fie înştiinţaţi de faptul că vor fi amendaţi în cazul baschetbalistului american decedat.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.