Cele mai citite
 


Harghita: Daruri pentru copiii internaţi în spital, de Ziua Mondială a Bolnavului
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 11 feb /Agerpres/ - Mai mulţi copii internaţi la secţia de pediatrie a Spitalului Municipal din Gheorgheni au primit, vineri, daruri din partea voluntarilor Crucii Roşii, cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului.
Potrivit preşedintelui Crucii Roşii Gheorgheni, Vasile Micu, voluntarii de Crucea Roşie şi mai mulţi tineri de la organizaţia de tineret IFITEKA, din Gheorgheni, le-au oferit micuţilor fructe şi baloane colorate şi le-au adus zâmbetul pe buze. La acţiune au asistat şi părinţii micilor pacienţi, aflaţi în vizită la aceştia.
Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului, aproximativ 50 de tineri din Gheorgheni au participat, în sala festivă a Liceului 'Salamon Erno', la un mini-curs de prim ajutor.
Ei au aflat de la dr. Adam Jozsef, voluntar al Crucii Roşii, ce trebuie să facă dacă cei apropiaţi suferă crize cardiace, diabetice sau epileptice.
Ziua Mondială a Bolnavului se celebrează în lumea catolică la data de 11 februarie, care marchează apariţia Sfintei Fecioare Maria la Lourdes. Această zi se sărbătoreşte începând din 1992, la iniţiativa fostului Suveran Pontif Ioan Paul al II-lea. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Zeci de acţiuni organizate de Crucea Roşie în localităţile judeţului Miercurea Ciuc, 8 mai/Agerpres/- Zeci de acţiuni menite să marcheze Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt organizate, marţi, în mai multe localităţi harghitene, acolo unde această organizaţie are filiale.
Harghita: Crucea Roşie derulează proiecte de prim ajutor pentru voluntari de toate vârstele Miercurea Ciuc, 21 sep/Agerpres/- Filiala Harghita a Crucii Roşii Române derulează proiecte de prim ajutor care se adresează tuturor categoriilor de voluntari, indiferent de vârstă.
Harghita: Măsurarea gratuită a glicemiei sau oferirea de daruri pentru nevoiaşi, de Ziua Crucii Roşii Ziua Mondială a Crucii Roşii este marcată vineri, în Harghita, prin mai multe acţiuni organizate de voluntari, dedicate persoanelor de toate vârstele.
"Crucea Roşie pentru copii", program lansat la Miercurea Ciuc, în premieră naţională Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Crucea Roşie Harghita a lansat, în premieră naţională, un program destinat copiilor, care are rolul de a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici şi de a-i implica în activităţi care să le fie pe plac.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Harghita:Voluntarii Crucii Roşii au acordat, în iulie şi august, primul ajutor unui număr de peste 3.500 de persoane Miercurea Ciuc, 25 sep /Agerpres/- Voluntarii Crucii Roşii Harghita au acordat primul ajutor, în lunile iulie şi august, unui număr de peste 3.500 de persoane, care participau la diferite evenimente şi au avut probleme medicale.