Cele mai citite
 


Medicii cer dezbaterea criteriilor de reformare a actului medical
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 11 feb/Agerpres/ - Federaţia Sindicatelor Medicilor respinge orice încercare a oricărei autorităţi publice de a implica corpul medical în probleme externe profesiunii medicale, afirmă dr. Florin Chirculescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Medicilor Dr. Ioan Cantacuzino.
,,În legătură cu o serie de luări de poziţie publică privind implicarea unor medici în probleme ale sferei juridice, Federaţia Sindicatelor Medicilor Dr. Ioan Cantacuzino îşi exprimă profundul dezacord cu aceste declaraţii. Considerăm că în toate aceste situaţii, corpul medical şi-a îndeplinit atribuţiile cu profesionalism şi respectând cele mai înalte principii etice. Medicii din România vor continua să acorde asistenţă medicală oricărei persoane publice sau private pe criterii strict profesionale, cu deplina ignorare a altor criterii: politice, juridice, confesionale, conjuncturale', precizează comunicatul de presă.
Federaţia Sindicatelor Medicilor Dr. Ioan Cantacuzino solicită să fie făcute publice criteriile pe baza cărora se iau deciziile de comasare, transformare, desfiinţare ale unor unităţi spitaliceşti. În aceeaşi măsură, solicită să afle şi care sunt avantajele economice, profesionale şi de interes al sănătăţii publice care decurg din luarea acestor hotărâri.
Sindicaliştii subliniază faptul că sănătatea publică, în general, şi activitatea medicală, în special, deşi trebuie să funcţioneze cu un suport economic corespunzător, nu au cum să fie guvernate doar de criterii ce ţin de rentabilitate şi eficienţă contabilă.
Adevăratele costuri pe care, medicii, le observăm zi de zi, nu se măsoară în bani ci în agravarea stării generale de sănătate a populaţiei, situaţie care determină, în timp, fie cheltuieli mult mai mari, fie o creştere a numărului deceselor evitabile. ,,Dezbaterea criteriilor prin care se doreşte 'reformularea' actului medical din sfera sănătăţii publice ni se pare, în această situaţie, mai mult decât necesară. Totodată, considerăm de minim bun simţ ca această dezbatere să aibă loc între persoane implicate cu adevărat în practica sistemului sanitar, ţinând cont că o evaluare corectă este imposibilă atunci când poartă pecetea unui partizanat politic', precizează liderul sindical.
Medicii susţin că o reformă sanitară reală nu poate fi dusă la bun sfârşit de nişte decidenţi care examinează societatea, exclusiv, din fotolii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Sindicatelor Medicilor respinge încercările de implicare a corpului medical în probleme externe profesiei Federaţia Sindicatelor Medicilor respinge cu tărie orice încercare a oricărei autorităţi publice de a implica corpul medical în probleme externe profesiunii medicale şi solicită să fie făcute publice criteriile pe baza cărora se iau deciziile de comasare, transformare, desfiinţare în cazul unor unităţi...
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Norina Forna: Beneficiile directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră pot fi uriaşe Intrarea în vigoare a directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră va aduce beneficii medicilor dentişti din România, informează Societatea Română de Reabilitare Orală.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.