Cele mai citite
 


Cseke Attila: Serviciile de urgenţă vor primi 6 elicoptere şi până la 1.500 de ambulanţe în următorii patru ani
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 11 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că se doreşte dezvoltarea serviciilor de urgenţă şi că în următorii patru ani se vor achiziţiona şase elicoptere şi până la 1.500 de ambulanţe, dintre care aproximativ 250 de ambulanţe urmează să fie cumpărate în acest an.
''Dorim să dezvoltăm serviciile de urgenţă în continuare, achiziţionăm, de anul acesta, noi ambulanţe, vrem să achiziţionăm şi elicoptere. Sigur, Târgu Mureş este într-o situaţie mai bună, pentru că are elicopter la dispoziţie, dar şi alte centre trebuie să primească'', a declarat presei ministrul Cseke Attila.
Potrivit acestuia, la elicoptere achiziţiile sunt răspândite în întreaga ţară, iar pacientul trebuie să aibă şansa să fie dus cât mai rapid la locul unde poate fi tratat. Ministrul a subliniat că este vorba despre achiziţionarea a 6 elicoptere şi a unui număr de 600-1.500 de ambulanţe, toate pe un contract-cadru care se va întinde de-a lungul a patru ani.
''În în funcţie de finanţarea pe care o vom avea, vom achiziţiona în fiecare an. În mod cert, anul acesta, minimum 250 de ambulanţe vor fi achiziţionate'', a mai spus ministrul, adăugând că nu poate oferi o cifră exactă întrucât nu este finalizată achiziţia. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: MS şi MAI lansează o procedură de achiziţie publică pentru ambulanţe şi elicoptere Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş, în cadrul conferinţei de presă prilejuite de împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD, că în curând, împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, va lansa o procedură de achiziţie publică...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
SCJU Târgu Mureş va fi printre cele 12 care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş va figura printre cele 12 unităţi spitaliceşti din ţară care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor, al cărui proiect de lege este în...
Nicolăescu: SCJU Târgu Mureş ar putea primi avizele pentru transplant până la sfârşitul anului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar putea...
Eugen Nicolăescu: Primul spital regional de urgenţă ar putea să fie cel de la Târgu Mureş Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş ar putea să devină primul spital regional de urgenţă din ţară, după toate normativele internaţionale.
Cseke Attila: Toate elicopterele pentru SMURD sunt meritul miniştrilor Sănătăţii din UDMR Toate cele cinci elicoptere SMURD existente acum în ţară au fost programate, contractate şi finanţate în timpul miniştrilor Sănătăţii de la UDMR, a declarat joi deputatul UDMR Cseke Attila.