Cele mai citite
 


MS: Pacienţii cu gripă A/H1N1 internaţi au o evoluţie favorabilă
marţi, 23 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Cei cinci pacienţi, internaţi în continuare la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti şi la Timişoara, au o evoluţie favorabilă, se află sub supraveghere medicală şi primesc tratament antiviral, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit MS, nu s-a mai înregistrat niciun caz nou de gripă A/H1N1, pe teritoriul României.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că toate persoanele care călătoresc trebuie să respecte măsurile preventive în cazul gripei A/H1N1. "Este foarte important ca cei care au călătorit în zone endemice şi care prezintă simptome specifice noii gripe să se prezinte imediat la medic", susţine MS.

Totodată, MS recomandă populaţiei să respecte măsurile de igienă necesare pentru a se proteja. Astfel, dacă cineva prezintă simptome precum tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră peste 38 grade Celsius, trebuie să se prezinte de urgenţă la spital, la secţia de boli infecţioase.

Trebuie evitate contactele cu persoanele bolnave.

Când tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă gura şi nasul cu o batistă. Astfel, reduceţi riscul ca cei din jurul dumneavoastră să se îmbolnăvească. După utilizare, aruncaţi batista la gunoi.

Spălaţi-vă mâinile des, cu apă şi săpun, în special după ce tuşiţi sau strănutaţi. Produsele de curăţare a mâinilor pe bază de alcool pot fi, de asemenea, eficiente.

Dacă sunteţi bolnav, păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane, pentru a evita să le contagiaţi. Evitaţi aglomeraţiile şi mulţimile. Evitaţi să mergeţi la serviciu sau la şcoală şi, în general, să ieşiţi din casă. Astfel se va reduce riscul de a contamina alte persoane. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.