Cele mai citite
 


Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din Bistriţa au scăpat de suspendarea contractelor
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 11 feb /Agerpres/ - Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu (PSD), a revocat vineri ordinul prin care a suspendat, începând cu 1 februarie, contractele de muncă ale tuturor celor 250 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap plătiţi de municipalitate, după ce, printr-o intervenţie a deputatului PDL Ioan Oltean, plafonul de cheltuieli de personal a fost majorat de la 52 la 57 milioane lei.
Primarul a precizat că, deşi ordinul a fost retras abia vineri, salariile asistenţilor personali nu vor fi afectate, aceştia urmând să îşi încaseze integral banii aferenţi lunii februarie.
Primăria Bistriţa s-a văzut nevoită să renunţe a mai plăti salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap de pe raza municipiului, ca urmare a recomandării venite din partea Guvernului de a reduce sumele alocate în acest scop.
La începutul acestui an, prin ordin comun al ministrului Administraţiei şi Internelor şi al ministrului Finanţelor Publice, unităţile administrativ-teritoriale au fost obligate să se încadreze în limita cheltuielilor de personal fixate şi s-a recomandat ca, 'în situaţia în care angajatorul nu poate asigura angajarea asistenţilor personali, se acordă indemnizaţia prevăzută, indiferent de opţiunea exprimată'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Bistriţa, nevoită să renunţe la cei 240 de asistenţi personali Bistriţa, 27 ian /Agerpres/ - Primăria Bistriţa se vede nevoită să renunţe a mai plăti salariile celor 240 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap de pe raza municipiului, ca urmare a recomandării venite din partea guvernului de a reduce sumele alocate în acest scop.
Cluj: Locuri de muncă în străinătate pentru medici şi asistenţi, la târgul 'Cariere în alb' Cadrele medicale şi asistenţii din zona Transilvaniei au fost ofertaţi la un târg de locuri de muncă organizat duminică la Cluj cu slujbe plătite cu mii de euro şi posibilitatea de a se stabili în străinătate.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Mehedinţi: Peste 30 % dintre asistenţii medicali preferă să plece la muncă în străinătate Peste 30 % dintre absolvenţii Şcolii medicale postliceale din Drobeta Turnu Severin pleacă în străinătate din cauza modului birocratic în care pot intra în sistemul de sănătate din judeţul Mehedinţi şi a salariilor neatractive pe care le pot primi dacă ar fi angajaţi în acesta.
Brăila: Vot împotriva revenirii la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap a fostului şef, cercetat penal Consilierii judeţeni brăileni au votat vineri împotriva revenirii la şefia Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap (CJEPAH) a fostului şef, dr. Cristinel Adreicuţ, cercetată pentru luare de mită în schimbul favorizării pensiilor de boală, care a promovat luna aceasta concursul...
Mehedinţi: Nu mai există fonduri pentru asistenţii persoanelor cu handicap Peste 100 de asistenţi ai persoanelor cu handicap din comunele mehedinţene Broşteni, Cireşu, Vânjuleţ, Pătulele, Căzăneşti şi Vânători au rămas fără indemnizaţii din cauza lipsei fondurilor bugetare.