Cele mai citite
 


Brăila: Se deschide linia verde de la Spitalul Judeţean de Urgenţe
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 11 feb /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va avea, începând de săptămâna viitoare, o linie de telefonie gratuită, unde pacienţii îşi pot exprima nemulţumirile vizavi de modul în care sunt trataţi în această instituţie, după cum a declarat vineri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
'Postul telefonic s-a instalat, s-au făcut probele, iar acum aşteptăm ca cei care sunt nemulţumiţi să formeze numărul respectiv şi să îşi spună problemele. Este un timp limitat pe care oamenii îl au la dispoziţie să spună ce i-a deranjat în relaţia cu spitalul, care doctori le-au cerut şpagă sau care i-au trimis să îşi cumpere medicamente. Prin asta urmărim să creăm o normalitate în spitalul judeţean', a declarat Stancu.
Sursa citată a mai spus că a purtat discuţii referitoare la 'ceea ce înseamnă legalizarea acestor atenţii pe care bolnavii le dau celor care le acordă asistenţă medicală şi, chiar dacă legea nu prevede ceva clar în acest sens, vor fi găsite soluţii în interiorul spitalului'.
Preşedintele CJ a precizat că sesizările făcute vor fi analizate de o comisie de specialitate, iar răspunsurile vor fi oferite de el, personal, şi de medicii spitalului, în cursul zilei de joi a fiecărei săptămâni, prin intermediul unui post local de televiziune.
Gheorghe Bunea Stancu a adăugat că, odată introdus acest sistem, în contractul de management va fi introdusă clauza ca, în condiţiile în care reclamaţiile se adeveresc, managerul să fie sancţionat.
Tot la Spitalul Judeţean de Urgenţe se mai are în vedere montarea unui sistem de camere de luat vederi, proiect care are drept scop descurajarea celor care încearcă să dea sau să ia şpagă în spital, după cum a declarat pentru AGERPRES directorul medical al instituţiei, dr. Mihail Iugulescu.
'Avem un proiect pentru monitorizarea camerelor de gardă şi a secţiilor cu camere de luat vederi, pentru a nu mai exista suspiciuni cu privire la şpaga primită sau nu de medici. În şase-şapte luni, vom pune la punct informatizarea tuturor secţiilor', a declarat dr. Mihail Iugulescu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit în şase urgenţe medicale Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit de la primele ore ale dimineţii pentru acordarea de asistenţă medicală în şase urgenţe medicale, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.
Brăila: Linie verde pentru reclamaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va avea, începând de săptămâna viitoare, o linie de telefonie gratuită unde brăilenii îşi pot exprima nemulţumirile faţă de modul în care sunt trataţi în instituţie.
Brăila: Alţi cinci pacienţi, salvaţi cu elicopterul SMURD şi ambulanţele însoţite de utilaje de deszăpezire Alţi cinci pacienţi din judeţul Brăila care reprezentau urgenţe medicale au fost salvaţi, luni, cu ajutorul elicopterului SMURD şi a ambulanţelor însoţite de utilaje de deszăpezire.
Brăila: Proiectul Colonul Gigant, adus la Conferinţa 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' Colonul Gigant, proiect iniţiat de profesorul Felice Cosentino din Milano, este adus la Brăila şi amplasat în faţa Primăriei, în perioada 16-18 octombrie, cu ocazia Conferinţei Naţionale 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală'.
Brăila: Conferinţă naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală', la a IX-a ediţie 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' este titlul conferinţei naţionale care se va desfăşura la Brăila, în perioada 11-12 octombrie şi va reuni medici de diverse specialităţi din toată ţara, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, AGERPRES, de Societatea Medicilor de Familie...
CJ Brăila îşi propune ca Maternitatea să poată prelua şi pacienţi cu asigurări de sănătate private Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Brăila îşi propune ca Spitalul de Obstetrică - Ginecologie să fie dotat la standarde occidentale, în aşa fel încât să poată prelua şi pacienţi cu asigurări de sănătate private, a declarat, marţi, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.