Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Brăila: Am fost ameninţaţi cu tăierea finanţării, dacă nu comasăm spitalele
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 11 feb /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, vineri, că a primit o adresă din partea Ministerului Sănătăţii, în care se precizează că, dacă CJ refuză comasarea celor trei spitale din Brăila, va fi tăiată finanţarea de la CJAS.
'Am fost ameninţaţi cu tăierea finanţării, dacă nu comasăm Spitalul Judeţean cu cel de Obstetrică şi cel de Pneumoftiziologie. Este scris negru pe alb că, dacă refuzăm acest lucru, nu vom mai primi niciun ban de la CJAS. Practic, nu vor mai fi plătite serviciile. Mă gândesc şi la o soluţie de rezervă, dacă vom fi obligaţi totuşi să acceptăm această formulă, care mi se pare foarte proastă la ora actuală', a declarat Stancu, într-o conferinţă de presă.
Preşedintele CJ a mai spus că Ministerul Sănătăţii nu poate impune comasarea Spitalului Judeţean, a celui de Obstetrică şi a celui de Pneumoftiziologie, atâta vreme cât unităţile spitaliceşti au fost trecute în patrimoniul autorităţilor locale.
'Atâta timp cât spitalele sunt în patrimoniul nostru, Ministerul Sănătăţii nu poate lua decizia comasării lor peste capul autorităţilor locale. Comasarea nu este o variantă bună. Ca să conduci, ca manager, un spital aflat la câţiva kilometri de sediul tău, cum e Spitalul de Obstetrică şi cel de Pneumoftiziologie, mi se pare o anormalitate, cel puţin astăzi', a declarat Stancu.
Acesta a mai afirmat că ideea comasării spitalelor ar trebui să fie una cu caracter de recomandare, care să fie supusă plenului Consiliului Judeţean, iar consilierii să voteze aşa cum cere interesul judeţului.
'Asta nu înseamnă că vom fi obligaţi să o şi aprobăm. Eu nu cred că cetăţenii ne-au ales să votăm anumite lucruri care le sunt potrivnice. Atâta timp cât organizarea la Obstetrică este una bună şi la TBC la fel, nu văd de ce să schimbăm lucrurile. În momentul în care amestecăm două spitale care funcţionează cu un spital care tinde spre a merge bine, poate să iasă ceva rău', a mai spus Stancu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Preşedintele CJ consideră că Ministerul Sănătăţii nu poate impune comasarea spitalelor Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii nu poate impune comasarea Spitalului Judeţean, a celui de Obstetrică şi a celui de Pneumoftiziologie, atâta vreme cât unităţile spitaliceşti au fost trecute în ...
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.
Preşedintele CJ Brăila: Dacă nu ne înţelegem la preţ pentru cumpărarea clădirii TBC, mutăm spitalul Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va reuşi cumpărarea clădirii în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, estimată la 880.000 de euro, atunci se va recurge la varianta mutării spitalului în afara oraşului...
Brăila: Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie intră în reabilitare Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila intră în reabilitare şi modernizare începând de săptămâna viitoare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Control de amploare dispus de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un control de amploare a fost dispus de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, o echipă de la Bucureşti fiind prezentă toată această săptămâna în unitatea spitalicească brăileană, după cum a confirmat miercuri, pentru AGERPRES, managerul Spitalului, Mihail Iugulescu.
Preşedintele CJ Brăila: Prin comasarea spitalelor, Guvernul ne bagă efectiv pumnul în gură Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu i se pare normal ca Guvernul să forţeze spitalele spre comasare, prin faptul că nu vor mai fi autorizate, dacă nu fac acest pas.