Cele mai citite
 


Hunedoara: Protest în faţa spitalului din oraşul Haţeg
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 11 feb /Agerpres/ - Peste 150 de oameni, printre care s-au numărat medici, primari şi membri ai PNL, PSD şi PC, au participat vineri, timp de aproape două ore, la un protest care a avut loc în faţa Spitalului Orăşenesc din Haţeg, nemulţumiţi că instituţia medicală s-ar putea transforma în cămin de bătrâni.
Protestatarii s-au adunat în faţa spitalului şi aveau asupra lor pancarte pe care se puteau citi mesaje ca ''Nu închideţi spitalul'', ''Guvern corupt PDL-UDMR egal sănătate bolnavă'', ''Vrem spital, nu azil''.
Alături de participanţii la miting s-au aflat senatorul PNL Dan Radu Ruşanu, deputaţii PNL Mariana Câmpeanu şi Bogdan Ţîmpău, deputatul PSD Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ (PNL), precum şi mai mulţi primari din Ţara Haţegului.
''Încercăm salvarea spitalului din Haţeg pentru că actualul Guvern afirmă, de un an, că vrea să facă restructurarea statului. Prin restructurarea statului au înţeles, în primul rând, restructurarea salariilor, şi le-au tăiat cu 25 la sută, impozitarea pensiilor şi desfiinţarea spitalelor. Noi nu credem că aşa se face restructurarea statului'', a declarat senatorul liberal Dan Radu Ruşanu.
La rândul său, deputatul Mariana Câmpeanu, care reprezintă Colegiul Haţeg-Ţinutul Pădurenilor, a menţionat că a făcut o interpelare către Ministerul Sănătăţii referitoare la situaţia spitalului din Haţeg.
''Din toate analizele pe care le-am făcut şi din ce mi-au spus oamenii de aici, spitalul este indispensabil. Este un spital fără pierderi şi care are performanţă. Pe o rază de minim 50 de kilometri nu există o altă unitate unde oamenii să se poată adresa într-un caz deosebit. (...) Aici este vorba de viaţa a aproape 60.000 de oameni'', a afirmat Mariana Câmpeanu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ (PNL), şi-a exprimat speranţa că mitingul va avea efectul scontat şi că spitalul din Haţeg va funcţiona, în continuare, în actuala formă.
''Este important ca acest spital să rămână, fiindcă de la Petroşani până la Deva sau Hunedoara nu există o altă unitate spitalicească. Este vitală existenţa sa pentru că el deserveşte toţi locuitorii din Ţara Haţegului'', a spus Moloţ.
Mitingul de la Haţeg a fost autorizat, dar aprobarea primită din partea Primăriei impunea ca protestul să aibă loc la stadionul din oraş. De aceea, jandarmii le-au explicat protestatarilor că încalcă prevederile din autorizaţie şi că riscă amenzi cuprinse între 500 şi 5.000 de lei.
În replică, deputatul PNL Mariana Câmpeanu a afirmat că în solicitarea pentru miting s-a cerut ca acesta să aibă loc în faţa spitalului şi nu la stadion.
''Noi am cerut aprobare domnului primar pentru a face un miting în faţa spitalului. Noi asta apărăm, spitalul, nu stadionul, nu echipa de fotbal. Dacă domnul primar doreşte să salveze stadionul, să stea pe stadion'', a spus aceasta.
La rândul său, preşedintele CJ Hunedoara a arătat că organizatorii aveau în intenţie să meargă la stadion, dar s-au oprit în faţa spitalului deoarece acolo se strânseseră oamenii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Protest al liberalilor împotriva transformării spitalului din Haţeg în cămin de bătrâni Filiala judeţeană Hunedoara a Partidului Naţional Liberal (PNL) va organiza vineri un miting de protest împotriva transformării spitalului din oraşul Haţeg în cămin de bătrâni, la manifestare fiind aşteptaţi să ia parte primarii liberali din judeţ, angajaţii unităţii sanitare şi mai mulţi localnici.
Ialomiţa: Miting de protest împotriva desfiinţării Spitalului din Ţăndărei Aproximativ 500 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Ţăndărei, alături de autorităţile locale şi judeţene, cetăţeni din 13 localităţi limitrofe, dar şi de membri ai organizaţiilor judeţene PSD şi PNL, protestează, sâmbătă, în faţa Primăriei oraşului Ţăndărei, faţă de decizia de desfiinţare a spitalului...
Hunedoara: Protest original al directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Silviu Didilescu, a ales o formă originală de a protesta împotriva faptului că Ministerul Sănătăţii i-a aprobat doar un sfert din numărul de posturi de asistente medicale şi o treime din cele de medic necesare pentru această unitate sanitară, managerul...
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
Tulcea: Parlamentarii PSD contestă reorganizarea spitalelor, propusă de Ministerul Sănătăţii Parlamentarii tulceni ai PSD se alătură demersurilor iniţiate atât de autorităţile sanitare, cât şi de primari şi autorităţi judeţene pentru ca intenţia Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea sistemului spitalicesc să nu fie pusă în practică în judeţ.
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.