Cele mai citite
 


Investiţie de peste 3,4 milioane lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad
vineri, 11 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 11 feb /Agerpres/ - O instalaţie solară va funcţiona, începând de vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, aceasta urmând să producă apă caldă menajeră necesară acestei unităţi spitaliceşti.
Odată cu punerea în funcţiune a acestei instalaţii solare, se va realiza o reducere importantă a consumului de gaze naturale, susţin autorităţile din zonă, realizându-se şi protejarea mediului înconjurător.
''Inaugurarea instalaţiei solare pentru completarea sistemului clasic de obţinere a apei calde menajere la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad demonstrează faptul că ne dorim o unitate spitalicească modernă, performantă. (...) Totodată, asumarea unificării celor trei spitale (SCJU Arad, Spitalul Clinic Municipal şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie. n.red.) sub egida CJ Arad ne obligă la astfel de investiţii prin care să scadă cheltuielile de întreţinere, iar o mai mare parte din banii cetăţenilor să meargă spre actul medical'', a declarat, cu ocazia inaugurării investiţiei, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproximativ 3.400.941,53 lei, din care 2.389.309,24 lei (adică 70,25%) provin de la Administraţia Fondului pentru Mediu, restul de 1.011.632,29 lei (reprezentând 29,75% din valoarea totală) fiind contribuţia CJ Arad.
Directorul general al firmei braşovene care a realizat obiectivul, ing. Vasile Turiac, a declarat, pentru AGERPRES, că instalaţia are 320 de panouri solare tip TZ58/1800-25 R montate pe structuri metalice, agentul termic folosit fiind monopropilenglicol.
În condiţii optime de funcţionare, instalaţia poate produce, zilnic, o cantitate de 70,4 metri cubi de apă caldă menajeră, realizându-se astfel o economie estimativă de 600.000 lei/an.
Instalaţia mai cuprinde 7 boilere de acumulare, sistem de monitorizare a funcţionării instalaţiei, pompe de recirculare.
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost demarată şi acţiunea de izolare termică a pereţilor exteriori ai clădirii, având ca scop, pe de o parte, asigurarea confortului termic al bolnavilor internaţi aici, atât pe timp de iarnă, cât şi pe timp de vară şi, de asemenea, refacerea din punct de vedere estetic a clădirii spitalului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad îşi păstrează categoria a II-a de clasificare Preşedintele Consiliului Judeţean Arad Nicolae Ioţcu crede că este 'normal' ca Spitalul Clinic Judeţean să fie clasificat şi în acest an ca unitate sanitară de categoria a doua, aceasta fiind, în opinia sa, o 'recunoaştere a implicării CJ Arad în procesul de modernizare' a respectivei unităţi spitaliceşti...
Arad: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost dotat cu două ascensoare noi La spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s fost finalizată o nouă investiţie care vizează atât confortul pacienţilor, cât şi al personalului medical, în valoare de peste 300.000 de lei, privind achiziţionarea şi montarea a două noi ascensoare, unul destinat pacienţilor, iar celălalt vizitatorilor...
Arad: Donaţie de peste 10.000 de euro, primită de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad Arad, 17 iun /Agerpres/- La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a ajuns o nouă donaţie constând din mai multe piese de mobilier, în valoare de peste 10.000 euro.
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Investiţie de aproximativ 15 milioane de lei la Secţia de Obstetrică Ginecologie a SCJU Târgu Mureş Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrările de modernizare şi de extindere a Clinicii de Obstetrică ginecologie, în valoare de 15 milioane de lei, sunt aproape finalizate, urmând ca acestea să fie predate până la sfârşitul...
Arad: Aparatură medicală de peste jumătate milion de euro adusă la noua secţie de cardiologie de la SCJU Aparatură medicală în valoare de peste 500.000 euro a fost descărcată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru dotarea noii secţii private de cardiologie intervenţională care va funcţiona în cadrul unităţii medicale.