Cele mai citite
 


Spital început în anul 1991, neterminat
marţi, 23 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Alexandria, 23 iunie /Agerpres/ - Noua clădire a Spitalului de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, a cărei construcţie a început în anul 1991, nu se va termina până la sfârşitul lui 2009, dacă nu se vor aloca resursele financiare necesare. Lucrările principale sunt prevăzute la corpurile serviciului de diagnostic-tratament şi cele de spitalizare, stadiile de execuţie fiind în prezent între 75 şi 90 la sută.

Spitalul s-a amenajat în urmă cu circa cinci decenii într-un fost hangar de aviaţie de la marginea localităţii Roşiorii de Vede. Activitatea se desfăşoară aici în condiţii dificile, cu 28 de saloane în clădirea nouă, neterminată, şi cu alte 20 în vechea parte a singurei unităţi spitaliceşti din Teleorman cu un astfel de profil.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Alexandru Ştefănescu, a precizat pentru AGERPRES, miercuri, că în cursul anului trecut au fost internaţi aproximativ 2.650 de pacienţi, din care 530 cu TBC.

La sfârşitul primului trimestru al acestui an, spitalul înregistra datorii la furnizorii de medicamente, reactivi, alimente şi utilităţi de peste 1.136.000 de lei, din care aproape 80 la sută reprezintă facturi restante din 2008.

Potrivit sursei citate, finalizarea noului spital, prevăzut cu 181 de paturi, ar conduce la reducerea cheltuielilor cu utilităţile, îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere şi creşterea calităţii serviciilor medicale. AGERPRES/(Ştefan Stan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Primăria Alexandria va pune la dispoziţia medicilor tineri, originari din alte judeţe, 30 de locuinţe de serviciu Medicii tineri care optează în viitor pentru o carieră în Alexandria vor avea la dispoziţie locuinţe de serviciu asigurate de primărie.
Teleorman: Primăria Alexandria a inclus în strategia de dezvoltare 60 de proiecte cu finanţare de la UE Primăria municipiului Alexandria a cuprins în strategia de dezvoltare locală pentru perioada 2014-2020 aproximativ 60 de proiecte privind obiective de investiţii în domenii cum ar fi infrastructura, sănătatea, învăţământul sau cultura.
Primarul municipiului Alexandria: O prioritate este dezvoltarea oraşului peste râul Vedea, spre Capitală (interviu) Primarul municipiului Alexandria, aflat la al doilea mandat consecutiv în fruntea administraţiei publice locale, consideră o prioritate deosebită dezvoltarea reşedinţei judeţului Teleorman peste râul Vedea, spre Capitală, în aceeaşi zonă fiind prevăzută şi amenajarea unui parc industrial. Într-un interviu...
Teleorman: Municipalitatea Alexandria îşi propune să acceseze fonduri europene prin 32 de proiecte Experţii de la Primăria municipiului Alexandria au elaborat 32 de fişe tehnice privind proiectele ce vor fi promovate în perioada 2014-2020 pentru accesarea de fonduri de la Uniunea Europeană, a declarat luni într-o conferinţă de presă edilul Victor Drăguşin.
Teleorman: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria a fost reabilitat în proporţie de 60% Mai bine de jumătate din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria a fost reabilitat. Potrivit preşedintelui Consiliului judeţean, Adrian Gâdea, unitatea va căpăta un aspect complet diferit la jumătatea anului 2015. Până atunci, autorităţile judeţene susţin că vor schimba aparatura şi echipamentele...
La Alexandria, manifestări anti-fumat Alexandria, 04 iunie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman a montat în centrul municipiului Alexandria, duminică, un cort în cadrul căruia s-au distribuit pliante, fluturaşi şi alte materiale informative privind consecinţele nefaste ale fumatului, activ sau pasiv.