Cele mai citite
 


Federaţia Sindicatelor Medicilor respinge încercările de implicare a corpului medical în probleme externe profesiei
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Sindicatelor Medicilor respinge cu tărie orice încercare a oricărei autorităţi publice de a implica corpul medical în probleme externe profesiunii medicale şi solicită să fie făcute publice criteriile pe baza cărora se iau deciziile de comasare, transformare, desfiinţare în cazul unor unităţi spitaliceşti.
În legătură cu o serie de luări de poziţie publică privind implicarea unor medici în probleme ale sferei juridice, Federaţia Sindicatelor Medicilor ''Dr. Ioan Cantacuzino'' îşi exprimă profundul dezacord cu aceste declaraţii, se arată într-un comunicat al federaţiei transmis AGERPRES.

''Considerăm că în toate aceste situaţii, corpul medical şi-a îndeplinit atribuţiile cu profesionalism şi respectând cele mai înalte principii etice. Medicii din România vor continua să acorde asistenţă medicală oricărei persoane publice sau private pe criterii strict profesionale, cu deplina ignorare a altor criterii: politice, juridice, confesionale, conjuncturale etc'', se menţionează în comunicat.

Federaţia Sindicatelor Medicilor ''Dr. Ioan Cantacuzino'' solicită să fie făcute publice criteriile pe baza cărora se iau deciziile de comasare, transformare, desfiinţare în cazul unor unităţi spitaliceşti.

'Solicităm să aflăm şi care sunt avantajele economice, profesionale şi de interes ale sănătăţii publice care decurg din luarea acestor hotărâri. În context, dorim să subliniem faptul că sănătatea publică, în general, şi activitatea medicală, în special, deşi trebuie să funcţioneze cu un suport economic corespunzător, nu au cum să fie guvernate doar de criterii ce ţin de rentabilitate şi eficienţă contabilă', se arată în comunicat.

Reprezentanţii federaţiei mai spun că 'adevăratele costuri pe care medicii le observă zi de zi, nu se măsoară în bani, ci în agravarea stării generale de sănătate a populaţiei, situaţie care determină, în timp, fie cheltuieli mult mai mari, fie o creştere a numărului deceselor evitabile.

''Dezbaterea criteriilor prin care se doreşte ''reformularea'' actului medical din sfera sănătăţii publice ni se pare, în această situaţie, mai mult decât necesară. Totodată, considerăm de minim bun simţ ca această dezbatere să aibă loc între persoane implicate cu adevărat în practica sistemului sanitar, ţinând cont că o evaluare corectă este imposibilă atunci când poartă pecetea unui partizanat politic (...) Un adagiu chirurgical cinic, dar extrem de realist, ne învaţă că 'fotografiile şi desenele nu sângerează'. Plecând de la această premisă, binecunoscută de orice medic în practica de zi cu zi, credem că o reformă sanitară reală nu poate fi dusă la bun sfârşit de nişte decidenţi care examinează societatea, exclusiv, din fotoli i'', mai relevă sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii cer dezbaterea criteriilor de reformare a actului medical Bucureşti, 11 feb/Agerpres/ - Federaţia Sindicatelor Medicilor respinge orice încercare a oricărei autorităţi publice de a implica corpul medical în probleme externe profesiunii medicale, afirmă dr. Florin Chirculescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Medicilor Dr. Ioan Cantacuzino.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Specializarea femeilor în asistenţă medicală, un proces-cheie de reducere a mortalităţii infantile Investiţiile într-o comunitate a femeilor specializate în asistenţă medicală reprezintă un rol-cheie în procesul de reducere a mortalităţii infantile şi a celei materne, în condiţiile în care, anual, peste 350.000 de femei mor în timpul sarcinii şi al naşterii şi mai mult de opt milioane de copii mor...