Cele mai citite
 


Ialomiţa: Miting de protest împotriva desfiinţării Spitalului din Ţăndărei
duminică, 13 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 500 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Ţăndărei, alături de autorităţile locale şi judeţene, cetăţeni din 13 localităţi limitrofe, dar şi de membri ai organizaţiilor judeţene PSD şi PNL, protestează, sâmbătă, în faţa Primăriei oraşului Ţăndărei, faţă de decizia de desfiinţare a spitalului şi transformarea acestuia în cămin de bătrâni.
Comunităţile locale din zonă, autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene consideră ''inoportună'' şi ''neavenită'' această iniţiativă şi se declară total împotriva reorganizării şi reprofilării în cămin de bătrâni a spitalului.

Protestatarii au strigat lozinci antiprezidenţiale, antiguvernamentale, dar şi împotriva ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, declarându-se împotriva iniţiativei de a desfiinţa spitalul de la Ţăndărei, în condiţiile în care în judeţ există doar patru unităţi spitaliceşti.

Spitalul Orăşenesc Ţăndărei deserveşte un număr de 38.000 de cetăţeni şi acoperă necesităţile medicale ale zonei de est a judeţului Ialomiţa.

În cadrul unităţii spitaliceşti funcţionează singura secţie de psihiatrie din judeţ, pentru reabilitarea spitalului investindu-se, de la bugetul local, peste 25 de miliarde lei în lucrări de reabilitare.

De asemenea, se construieşte Centrul de Primiri Urgenţe, lucrare începută în septembrie 2010 cu termen de finalizare în mai 2011, aici asigurându-se şi o linie de gardă.

Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei, cu o vechime ce depăşeşte un secol, a încheiat anul 2010 fără pierderi la buget.

În oraşul Ţăndărei există deja un centru pentru bătrâni, cu 42 de paturi, finanţat cu fonduri Phare.

Numărul de paturi la mia de locuitori în judeţul Ialomiţa este de 3,10%, faţă de media naţională care este de 6,41% şi de 5,61% la nivel european.

Conform statisticilor, în 2009, paturile de spital au fost ocupate în proporţie de 83,3%, iar în 2010 în proporţie de 81%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Autorităţile vor transformarea spitalului din Ţăndărei în centru de sănătate multifuncţional Autorităţile locale şi judeţene fac demersuri susţinute pentru ca spitalul orăşenesc Ţăndărei, propus în luna martie a.c. pentru transformare în cămin de bătrâni, să devină centru de sănătate multifuncţional.
Hunedoara: Protest al liberalilor împotriva transformării spitalului din Haţeg în cămin de bătrâni Filiala judeţeană Hunedoara a Partidului Naţional Liberal (PNL) va organiza vineri un miting de protest împotriva transformării spitalului din oraşul Haţeg în cămin de bătrâni, la manifestare fiind aşteptaţi să ia parte primarii liberali din judeţ, angajaţii unităţii sanitare şi mai mulţi localnici.
Miting de protest al Asociaţiei Nevăzătorilor din România, săptămâna viitoare, în faţa Guvernului Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) organizează pe 5 martie un miting de protest în faţa Guvernului, prin care cere, printre altele, indexarea indemnizaţiei lunare de handicap şi acordarea de bilete speciale de călătorie.
Cristina Pocora (PNL) îşi anunţă prezenţa la un protest împotriva desfiinţării spitalului din Ţăndărei Deputatul PNL Cristina Pocora, reprezentant al colegiului Feteşti-Ţăndărei, va participa la un miting de protest împotriva desfiinţării Spitalului Orăşenesc din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, informează un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.
Ialomiţa: Membrii USL s-au alăturat protestatarilor, la Slobozia Aproximativ 400 de persoane au manifestat din nou, luni seară, în a treia zi de proteste la Slobozia, împotriva Guvernului şi a preşedintelui ţării, printre manifestanţi aflându-se şi lideri ai organizaţiilor judeţene ale PSD şi PNL, pensionari, revoluţionari, funcţionari publici, reprezentanţi ai s...
Miting de protest faţă de situaţia din sistemul de sănătate Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din Romania (COPAC) organizează, luni, un miting de protest faţă de situaţia gravă din Sistemul Public de Sănătate din România.